A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Головне управління держпродспоживслужби в Миколаївській області Вознесенське районне управління інформує

Ідентифікація тварин — це необхідно!

Реєстрація тварин є частиною державної політики України, впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є обов’язковою для господарств всіх форм власності. Це закріплено на законодавчому рівні, а саме - статтею 5 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин" від 14 серпня 2014 року №1648-VII, згідно з якою в країні запроваджується обов’язкова ідентифікація і реєстрація всіх сільськогосподарських тварин. Дія цього закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять продаж, забій, утилізацію, надають послуги з штучного осіменіння та організовують виставки тварин. Проведення ідентифікації тварин (великої рогатої худоби, свиней, кіз, коней, овець) ставить за мету створення системи постійного контролю за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу — від її виробництва до реалізації. Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізовувати молоко та м’ясо тварини, отримати дозвіл на її переміщення та забій, продаж, участь у виставці тощо. Ідентифікацію провидить Доманівська районна державна лікарня ветеринарної медицини за місцем утримання тварини.

15:04:13 27.01.2023

Як зберегти своє здоров’я та життя в умовах війни.

Війна супроводжується великими скупченнями людей у прихистках, обмеженим доступом до базової гігієни та іноді медицини. В таких умовах захворювання поширюються швидше, тому як ніколи важливо захистити себе та дітей шляхом вакцинації.

09:41:25 25.01.2023

Обережно! Грип птиці

Грип птиці – гостра контанозна вірусна інфекція птахів,   викликана вірусом грипу А  субтипів Н5 та Н7, що спричиняє 75% летальних випадків.

10:40:03 07.11.2022

Обережно! COVID-19

     В Україні поступово зростає захворюваність на COVID-19 та кількість госпіталізацій через це. Наразі зафіксовано 11,5 тис. хворих на коронавірусну хворобу, в лікарнях перебувають понад 3 тис. пацієнтів.

09:08:29 01.10.2022

Профілактика гострих кишкових інфекційних захворювань!

Первомайське управління  ГУ ДПСС  у Миколаївській  області наголошує, що  питання профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь завжди було актуальним, а наразі, у зв’язку з вимушеним переміщенням населення та настанням теплої пори року, воно постало особливо гостро.

08:25:34 27.07.2022

Вплив нітратів на організм людини

Якщо ви купували цьогоріч кавун, то певно думали про те - чи не забагато в ньому нітратів? Авжеж, адже всі чули про негативний ефект нітратів для нашого організму. У більшості людей слово “нітрат” - це синонім отрути. І чомусь воно завжди асоціюється з кавунами. Втім, тут є два але: 1 - нітрати - це далеко не завжди отрута і 2 - вони містяться не лише в кавунах, а й в багатьох овочах і фруктах, воді та навіть в нашому організмі.

08:03:37 21.07.2022

Держпродспоживслужба інформує

Первомайське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що безпечною для вживання є вода, що відповідає вимогам «Про затвердження Державних санітарних норм та правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".

14:09:30 11.07.2022

Як врятуватися від спеки та зберегти здоров'я

Для людини оптимальними показниками температури повітря в теплий сезон є 20–25°С, температура вище 25°С вважається несприятливою, оскільки здатна порушувати теплову рівновагу організму.

10:01:09 07.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь