A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Головне управління держпродспоживслужби в Миколаївській області Вознесенське районне управління інформує

Обережно – отруєння сурогатним алкоголем!

Алкогольні сурогати – це рідини, не призначені для вживання в якості напоїв. До них відносяться: побутова хімія, косметичні засоби (одеколони, духи, лосьйони), автомобільні рідини (омивачі скла, гальмівна рідина), лікарські препарати (настоянки пустирника, глоду) та ін.

10:08:07 11.10.2023

Невідповідність меду який експортується.

За інформацією DG SANTE, що надійшла до Держпродспоживслужби, організації виробників Європейського Союзу та асоціації захисту прав споживачів висловлюють занепокоєння щодо наявності на ринку Європейського Союзу меду, який не відповідає положенням Директиви Ради 2001/110/ЄС від 20 грудня 2001 року про мед. Зазначене підтверджено результатами офіційного контрою DG SANTE та наведено такі невідповідності: навмисне додавання дешевого цукру та цукрових сиропів; збір незрілого меду; підгодівля бджіл цукрами під час сезону нектароносів; використання технологій видалення домішок та/або пилку з меду; невірне позначення точних ботанічних джерел або справжнього географічного походження. Значна частина меду, що підозрюється у невідповідності положенням Директиви Ради 2001/110/ЄС від 20 грудня 2001 року про мед, імпортована до Європейського Союзу з третіх країн, а також України. Звертаємо увагу на те, що Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи здійснює визначення фальсифікації меду, а саме визначення цукрів в меді методом масспектрометрії із співвідношенням стабільних ізотопів. Враховуючи вищезазначене, просимо поінформувати виробників та експортерів меду до країн Європейського Союзу щодо необхідності впровадження чесних практик у торгівлі медом, що у свою чергу буде сприяти посиленню репутації України, як експортера меду європейським споживачам.

10:23:13 09.10.2023

Щодо профілактики виникнення африканської чуми свиней

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в зв’язку з численними випадками африканської чуми свиней на території України та з метою профілактики та недопущення виникнення даного захворювання на території Вознесенського району повідомляє про наступне.

16:31:59 04.10.2023

Як попередити грип та ГРВІ.

Вознесенське районне управління  (смт. Доманівка)  Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, що з настанням холодної пори року різко зростає кількість гострих респіраторних вірусних інфекцій, які в структурі інфекційних захворювань посідають перше місце. При цьому на грип припадає 12-15%. В епідемічний сезон за короткий період часу (4-6 тижнів) ці недуги підхоплюють 70-85% населення.  Близько половини  з них – діти.

09:31:09 03.10.2023

Повідомлення RASFF стосовно виявлення в соусах з Нідерландів Bacillus cereus

До Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Держпродспоживслужби від 26.09.2023 № 11.1.3-21/20694 щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 25 вересня 2023 року № 2023.6455-fup 12.

08:47:10 03.10.2023

Грип птиці – що ми повинні знати!

  Епізоотична ситуація у світі щодо грипу птиці напружена, зокрема в минулому році в країнах Європи зареєстровано 763 спалахи високопатогенного грипу птиці в 23 країнах, у т.ч. що межують з Україною (Угорщина – 13, Польща – 1, Молдова – 1), враховуючи шляхи міграції цільових видів дикої перелітної птиці, військові дії, які можуть впливати на розширення зони високого ризику виникнення грипу птиці, значну концентрацію поголів’я птиці, існує високий ризик занесення та розповсюдження грипу птиці в Україні в період осінньої міграції птахів. 

16:39:49 21.09.2023

Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

   Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково-кишкового тракту. Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій (шигели, сальмонели та інші), умовно-патогенні мікроби (стафілококи, протей), віруси (ротавіруси, ентеровіруси і т.д.), гельмінти (лямблії, амеби). Час від зараження людини до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2—3 діб.

10:13:11 19.09.2023

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує

Збудник АЧС не становить небезпеки для здоров’я людини. Людина опосередковано (забруднившись матеріалом від хворої, загиблої чи забитої свині) може перенести збудника АЧС на іншу територію, де є сприйнятливі тварини (домашні або дикі свині). Вірус стійкий до широкого діапазону температур і рН середовища. У трупах свиней вірус зберігається до десяти тижнів; у м’ясі від хворих тварин – до 155 днів; копченій шинці – до 5 місяців; у гною – до 3 місяців.

16:31:23 14.09.2023

ОБЕРЕЖНО БОТУЛІЗМ!

Вознесенське районне управління (смт.Доманівка) Головне Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, що на території Миколаївської області (м.Миколаїв) зареєстрований випадок ботулізму у 1 особи, зараження якої виникло через харчовий продукт домашнього виготовлення ( в'ялену) рибу.

09:26:25 11.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь