A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Головне управління держпродспоживслужби в Миколаївській області Вознесенське районне управління інформує

Як уникнути кишкової інфекції, купуючи готову їжу?

  Вознесенське районне управління  (смт.Доманівка) застерігає : не купуйте харчові продукти чи готові страви у місцях несанкціонованої торгівлі. Хот-доги, пиріжки з біляшами і інший фаст-фуд, який можна придбати в кіоску або на вуличному ярмарку, завжди є потенційно небезпечним для здоров’я, якщо ви не впевнені, в яких умовах він зберігався і готувався. Перш за все через м’ясо і різноманітні соуси на основі майонезу.

08:26:44 10.01.2024

Профілактика коронавірусної інфекційної хвороби COVID-19.

    На заході та півночі України фіксується перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та COVID.  У трьох областях України перевищено епідемічний поріг – це Тернопільська, Житомирська та Чернівецька області.    З жовтня фіксується епідемічний підйом захворюваності, і сумарно вже 1,3 млн. українців перехворіли на грип або СOVID-19 у цьому сезоні. Якщо дивитися по динаміці СOVID, з жовтня сумарно вже 80 тисяч випадків захворювання. Поки що він становить невелику частину від загальної кількості випадків грипу та респіраторних інфекцій, на рівні 6%. 

13:58:28 13.12.2023

Щодо посилення заходів профілактики з недопущення виникнення африканської чуми свиней

 З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Миколаївській області та недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Вознесенського району, до господарств будь якої форми власності, Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє власникам, які утримують поголів’я свиней, про необхідність посилення заходів профілактики недопущення АЧС.

11:58:40 01.12.2023

Ротавірусна інфекція.

Вознесенське (смт.Доманівка) районне управління  ГУ ДПСС у Миколаївській області  застерігає що, ротавірусна інфекція - гостре вірусне захворювання, яке характеризується проносами, блюванням, слабкістю, підвищенням температури тіла.

10:44:22 22.11.2023

Сальмонельоз – це небезпечно.

В поточному році на територіях ОТГ Вознесенського району склалась напружена ситуація щодо захворювання на сальмонельоз. За 10 місяців поточного року зареєстровано 43 випадки в т.ч. діти – 29 випадків. У минулому році за цей же період  було зареєстровано 33 випадки в т.ч. діти – 10 випадків.

10:02:01 07.11.2023

Гепатит А – хвороба брудних рук!

Гепатит А – це хвороба печінки, яку провокує вірус гепатиту А. Зараження відбувається за допомогою фекально-орального механізму, який реалізується водним (основний), харчовим і контактно-побутовим шляхами. Можлива передача вірусу парентеральним шляхом через кров. Тобто, вірус поширюється переважно при вживанні людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої вірусом людини, внаслідок недотримання правил санітарії та особистої гігієни.

09:58:16 07.11.2023

Гепатит А та його профілактика.

В Україні  Міністерство охорони здоров’я оголосило надзвичайну ситуацію на Вінниччині через спалах гепатиту А, на даний час проводиться епідемічне розслідування джерела інфікування та посилені протиепідемічні заходи. 

09:57:16 07.11.2023

Початок проведення пероральної осінньої кампанії

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що з 31.10.2023 року на території Вознесенського району, Миколаївської області розпочинається проведення осінньої кампанії пероральної імунізації м'ясоїдних тварин проти сказу, шляхом наземного розподілу принад з вакциною.

09:45:37 31.10.2023

Обережно – отруєння сурогатним алкоголем!

Алкогольні сурогати – це рідини, не призначені для вживання в якості напоїв. До них відносяться: побутова хімія, косметичні засоби (одеколони, духи, лосьйони), автомобільні рідини (омивачі скла, гальмівна рідина), лікарські препарати (настоянки пустирника, глоду) та ін.

10:08:07 11.10.2023

Невідповідність меду який експортується.

За інформацією DG SANTE, що надійшла до Держпродспоживслужби, організації виробників Європейського Союзу та асоціації захисту прав споживачів висловлюють занепокоєння щодо наявності на ринку Європейського Союзу меду, який не відповідає положенням Директиви Ради 2001/110/ЄС від 20 грудня 2001 року про мед. Зазначене підтверджено результатами офіційного контрою DG SANTE та наведено такі невідповідності: навмисне додавання дешевого цукру та цукрових сиропів; збір незрілого меду; підгодівля бджіл цукрами під час сезону нектароносів; використання технологій видалення домішок та/або пилку з меду; невірне позначення точних ботанічних джерел або справжнього географічного походження. Значна частина меду, що підозрюється у невідповідності положенням Директиви Ради 2001/110/ЄС від 20 грудня 2001 року про мед, імпортована до Європейського Союзу з третіх країн, а також України. Звертаємо увагу на те, що Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи здійснює визначення фальсифікації меду, а саме визначення цукрів в меді методом масспектрометрії із співвідношенням стабільних ізотопів. Враховуючи вищезазначене, просимо поінформувати виробників та експортерів меду до країн Європейського Союзу щодо необхідності впровадження чесних практик у торгівлі медом, що у свою чергу буде сприяти посиленню репутації України, як експортера меду європейським споживачам.

10:23:13 09.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь