A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Головне управління держпродспоживслужби в Миколаївській області Вознесенське районне управління інформує

Профілактика грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій

На даний час Україна перебуває в середині епідемічного сезону з грипу та ГРВІ. Наразі через циркуляцію вірусів грипу у 22 регіонах країни спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ, зокрема серед дітей.   Станом на 31 січня зареєстровано високий рівень перевищення епідемічного порогу в Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. У пʼяти областях — Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській — середній рівень. В інших регіонах — неепідемічний рівень. За даними МОЗ України, за попередній тиждень, з 22 по 28 січня, на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 185 402 осіб, з них 96 120 — діти віком до 17 років. Діагноз «COVID-19» встановлено протягом тижня 3 492 пацієнтам. До лікарень госпіталізовано 6 120 людей, з них 2 607 — діти.

14:36:40 07.02.2024

Щодо профілактики виникнення африканської чуми свиней

       В зв’язку з численними випадками африканської чуми свиней на території України та з метою профілактики виникнення даного захворювання на території Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє про наступне.

14:33:40 07.02.2024

Щодо спалаху вірусу грипу птиці (кури) типу А1 субтипу Н5 в м. Новий Буг, Баштанського району, Миколаївської області.

В Баштанському районі, Миколаївської області 25 січня 2024 року зареєстровано спалах вірусу грипу птиці типу А1, субтипу Н5, (м. Новий Буг, вул. Григорія Сковороди, 56).

08:44:52 01.02.2024

Дотримання вимог біобезпеки – надійний захист від грипу птиці.

 Грип птиці — висококонтагіозне вірусне захворювання птиці, яке у диких птахів може протікати безсимптомно, проте, серед домашньої птиці може викликати гострий перебіг захворювання та загибель. Існує ризик передачі хвороби людині.

14:33:37 26.01.2024

Як захиститись від інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом?

  Інфекційні захворювання до теперішнього часу є найбільш поширеними захворюваннями в усьому світі. Гострі респіраторні вірусні інфекції, грип, дифтерія, кашлюк, правець, краснуха, пневмококова, менінгококова інфекція, туберкульоз, інфекційний мононуклеоз, скарлатина, коронавірус… Ці та багато інших вірусних чи бактерійних захворювань здатні передаватись від хворої до здорової людини через повітря, тобто так званим повітряно-краплинним шляхом. У більшості випадків такими захворюваннями людина заражується при тісному контакті з вже хворою людиною чи носієм без ознак захворювання. Мікроби й віруси під час розмови, кашлю, чхання потрапляють у повітря з крапельками слини або слизу, а здорова людина заражається, коли їх вдихає. Збудники окремих інфекцій (наприклад, дифтерії, туберкульозу, коронавірусу) є доволі стійкими у зовнішньому середовищі поза організмом людини і довго можуть зберігати життєздатність на різних поверхнях після висушування крапельок рідини у вигляді пилу. Тоді мікроби можуть потрапити із забруднених поверхонь на руки людини, якими вона мимоволі, непомітно для себе, може потерти очі чи носа і таким чином заразитися.

14:16:39 25.01.2024

Повідомлення RASFF стосовно виявлення залишків пестицидів, включаючи хлорпірифос, у жасмині (походженням з Китаю), що експортувався з Федеративної Республіки Німеччини.

До Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Держпродспоживслужби від 18.01.2024 № 11.1.3-21/1282 щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 15 січня 2024 року № 2023.8800-fup 17.

10:10:53 23.01.2024

Протидія поширенню неякісних препаратів

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на виконання пункту 2.1 Меморандуму про партнерство та співпрацю між Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з метою інформування та протидії поширенню неякісних препаратів, у тому числі ветеринарних препаратів, дієтичних добавок, харчових продуктів для спеціальних медичних цілей контролю ваги, які мають невідповідну якість, надає копію повідомлення від Держлікслужби в рамках міжнародної взаємодії та обміну інформацією:

13:30:46 11.01.2024

Як уникнути кишкової інфекції, купуючи готову їжу?

  Вознесенське районне управління  (смт.Доманівка) застерігає : не купуйте харчові продукти чи готові страви у місцях несанкціонованої торгівлі. Хот-доги, пиріжки з біляшами і інший фаст-фуд, який можна придбати в кіоску або на вуличному ярмарку, завжди є потенційно небезпечним для здоров’я, якщо ви не впевнені, в яких умовах він зберігався і готувався. Перш за все через м’ясо і різноманітні соуси на основі майонезу.

08:26:44 10.01.2024

Профілактика коронавірусної інфекційної хвороби COVID-19.

    На заході та півночі України фіксується перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та COVID.  У трьох областях України перевищено епідемічний поріг – це Тернопільська, Житомирська та Чернівецька області.    З жовтня фіксується епідемічний підйом захворюваності, і сумарно вже 1,3 млн. українців перехворіли на грип або СOVID-19 у цьому сезоні. Якщо дивитися по динаміці СOVID, з жовтня сумарно вже 80 тисяч випадків захворювання. Поки що він становить невелику частину від загальної кількості випадків грипу та респіраторних інфекцій, на рівні 6%. 

13:58:28 13.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь