Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Вознесенське районне управління інформує

Повідомлення RASFF стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 22.02.2023 № 11.1.3-21/3929 щодо повідомлення RASFF №2023.0797-fup 7, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії (виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9,           м. Київ,01021).

09:55:11 09.03.2023

Ботулізм: остерігайтесь консервованих, солених та в’ялених продуктів домашнього виготовлення

На жаль, через війну багато з нас опинилися в умовах, коли доступу до свіжої і якісної їжі немає. Вознесенське районне управління (Доманівка) ГУ ДПСС в Миколаївській області закликає з обережністю вживати  зимову  заготівлю та консерви.

08:14:29 02.03.2023

Повідомлення RASFF стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО), що експортувалось з Польщі

До Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Держпродспоживслужби від 20.02.2023 № 11.1.3-21/3630 «Щодо повідомлення RASFF №2023.0198-fup4». Відповідно повідомлення RASFF виявлено Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО), що експортувалось з Польщі (виробник: Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси).

16:45:28 22.02.2023

Ідентифікація тварин — це необхідно!

Реєстрація тварин є частиною державної політики України, впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є обов’язковою для господарств всіх форм власності. Це закріплено на законодавчому рівні, а саме - статтею 5 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин" від 14 серпня 2014 року №1648-VII, згідно з якою в країні запроваджується обов’язкова ідентифікація і реєстрація всіх сільськогосподарських тварин. Дія цього закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять продаж, забій, утилізацію, надають послуги з штучного осіменіння та організовують виставки тварин. Проведення ідентифікації тварин (великої рогатої худоби, свиней, кіз, коней, овець) ставить за мету створення системи постійного контролю за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу — від її виробництва до реалізації. Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізовувати молоко та м’ясо тварини, отримати дозвіл на її переміщення та забій, продаж, участь у виставці тощо. Ідентифікацію провидить Доманівська районна державна лікарня ветеринарної медицини за місцем утримання тварини.

15:04:13 27.01.2023

Як зберегти своє здоров’я та життя в умовах війни.

Війна супроводжується великими скупченнями людей у прихистках, обмеженим доступом до базової гігієни та іноді медицини. В таких умовах захворювання поширюються швидше, тому як ніколи важливо захистити себе та дітей шляхом вакцинації.

09:41:25 25.01.2023

Обережно! Грип птиці

Грип птиці – гостра контанозна вірусна інфекція птахів,   викликана вірусом грипу А  субтипів Н5 та Н7, що спричиняє 75% летальних випадків.

10:40:03 07.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь