10:55:32 12.06.2024
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Вознесенське районне управління інформує
За даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в 2024 році фахівцями територіальних органів Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 24 випадків ботулізму з 27 постраждалими, серед яких один летальний.
ОСТАНІМ ЧАСОМ ЕПІЗООТИЧНА СИТУАЦІЯ ЩОДО ЗАХВОРЮВАННЯ НА ВИСОКОПАТОГЕНИЙ ГРИП ПТИЦІ СУТТЄВО ПОГІРШИЛАСЯ, ПРО ЩО СВІДЧАТЬ ЗАРЕЄСТРОВАНІ ВИПАДКИ ЗАХВОРЮВАННЯ У ВОЛИНСЬКІЙ, КІРОВОГРАДСЬКІЙ, РІВНЕНСЬКІЙ, СУМСЬКІЙ, ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ТА МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ.
ЦЕ ОСОБЛИВЕ НЕБЕЗПЕЧНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ, ЯКЕ ДУЖЕ ШВИДКО ПЕРЕДАЄТЬСЯ ВІД ХВОРОЇ ДО ЗДОРОВОЇ ПТИЦІ ТА ЗАКІНЧУЄТЬСЯ 100% ЗАГИБЕЛЛЮ. ДО ХВОРОБИ СПРИЯТЛИВІ УСІ ВИДИ ПТИЦІ.
КЛІНІЧНІ ОЗНАКИ ХАРАКТЕРИЗУЮТЬСЯ ПОЧОРНІННЯМ ГРЕБЕННЯ ТА СЕРЕЖОК, ЗАГАЛЬНИМ ПРИГНІЧЕННЯМ, НАБРЯКАМИ, УРАЖЕННЯМ ДИХАЛЬНИХ ОРГАНІВ (ХРИПКИМ ДИХАННЯМ) ТА ШЛУНКОВО-КИШКОВОГО ТРАКТУ(ДІАРЕЯ).
ЗБУДНИК ЗАХВОРЮВАННЯ Є ВІРУС, ЯКИЙ МАЄ УНІКАЛЬНУ ЗДАТНІСТЬ ЗМІНЮВАТИ СВОЮ СТРУКТУРУ.
13:22:04 10.06.2024
СКАЗ: ЩО ВАРТО ЗНАТИ І ЯК УБЕРЕГТИСЯ
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує про наступне.13:14:59 10.06.2024
З метою інформування та протидії поширенню неякісних препаратів
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на виконання пункту 2.1 Меморандуму про партнерство та співробітництво між Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 14.10.2022 року та з метою інформування та протидії поширенню неякісних препаратів, власникам вет аптек та операторів ринку діяльність яких повязана з обігом дезінфікуючого гелю для рук, у тому числі ветеринарних препаратів, дієтичних добавок, харчових продуктів для спеціальних медичних цілей контролю ваги, які мають невідповідну якість, надає інформацію, отриману від Держлікслужби в рамках міжнародної взаємодії та обміну:15:32:32 30.05.2024
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на виконання пункту 2.1 Меморандуму про партнерство та співробітництво між Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 14.10.2022 року та з метою інформування та протидії поширенню неякісних препаратів, у тому числі ветеринарних препаратів, дієтичних добавок, харчових продуктів для спеціальних медичних цілей контролю ваги, які мають невідповідну якість, надає інформацію, отриману від Держлікслужби в рамках міжнародної взаємодії та обміну:
09:02:07 30.05.2024
Небезпечні нітрати у ранніх овочах та фруктах!
Вплив нітратів на організм людини – природно негативний і порою просто небезпечний. Як уберегтися від їх впливу? Нітрати – це азотисті сполуки, які застосовується в якості добрива та у виробництві. Нітрати забезпечують ріст рослин, але завелика їх кількість, яка накопичується в овочах та фруктах , а потім потрапляє в організм людини, шкодить здоров’ю. Значне накопичення нітратів зазначено в салаті, шпинаті, зелені, редьці, селері, баштанних і практично у всіх коренеплодах. Особливо небезпечні овочі та фрукти вирощені в теплицях в не сезон, у зв’язку з обмеженим простором і застосуванням більшої кількості добрив.11:38:11 16.05.2024
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково-кишкового тракту. Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій (шигели, сальмонели та інші), умовно-патогенні мікроби (стафілококи, протей), віруси (ротавіруси, ентеровіруси і т.д.), гельмінти (лямблії, амеби). Час від зараження людини до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2—3 діб.11:35:05 14.05.2024
Ботулізм – хвороба, що виникає в результаті отруєння токсинами бактерій і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи. Тому при перших проявах захворювання слід негайно викликати лікаря, а також утриматись від придбання в’яленої чи копченої в домашніх умовах риби, м’яса, консервів домашнього виготовлення у місцях стихійної торгівлі. Зараження людини ботулізмом відбувається при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження, забруднених збудником фруктів і овочів, неправильно консервованих продуктів, через м’ясоковбасну та рибну продукцію власного приготування. Інкубаційний період (від моменту проникнення збудника в організм до клінічних виявів хвороби) триває від декількох годин до 2-5 діб. Відомо, що чим важче захворювання, тим коротший інкубаційний період. При важких формах він становить, у середньому, близько доби.
10:42:55 07.05.2024
Отримання ветеринарно-санітарного паспорту пасіки (наказ №96 від 13.02.2013 Мінагрополітики). Здійснюється в територіальних управліннях Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області - безкоштовно. (абд.1 ст.13 Закону України «Про бджільництво» п.5 Порядку реєстрації пасік, затверджений наказом Міністерства аграрної політики України і Української академії аграрних наук за № 184/82 від 20.09.2000)
13:47:01 06.05.2024
Вимоги до рибоприймальних пунктів
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України затверджено вимоги до рибоприймальних пунктів.10:26:14 30.04.2024