A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Головне управління держпродспоживслужби в Миколаївській області Вознесенське районне управління інформує

Захворювання на дизентерію

Група інфекційних захворювань, що відносяться до гострих кишкових інфекцій, включає такі захворювання, як дизентерія, сальмонельоз, ешеріхіоз, гострий гастроентерит, гострий ентероколіт, харчові токсикоінфекції, стафілококові отруєння. Ці хвороби є одними з найбільш поширених в світі. Кишкові інфекції часто зустрічаються у всіх країнах. Спільними для цих інфекцій є механізм зараження і прояви захворювання, а також заходи профілактики.

09:17:51 25.08.2023

Як запобігти захворюванню на сальмонельоз

Вознесенське районне управління Головного  управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (смт.Доманівка) попереджає про те, що  кишкові інфекції мають сезонні коливання, тому в теплу пору року найчастіше спостерігаються епідеміологічні спалахи. Одним з небезпечних інфекційних захворювань вважається сальмонельоз.

10:31:56 11.08.2023

Увага, лептоспіроз!

В Україні почастішали випадки захворювання на лептоспіроз. Сезонність епідемічних спалахів лептоспірозу спостерігається здебільшого у літньо-осінній період. 

10:59:44 31.07.2023

Щодо повідомлення RASFF № 2023.4703

Вознесенським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 13.07.2023 № 11.1.3-21/15492 щодо повідомлення RASFF від 12.07.2023 № 2023.4703. Відповідно до повідомлення RASFF від 12.07.2023 № 2023.4703, виявлено несанкціонований новітній харчовий інгредієнт холіну альфосцерат (α-GPC) у харчових добавках, що експортувались з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin, Poland) до України (отримувач: ТОВ «СПОРТЕР», вул. Каховська, 64, м. Київ, 02002). Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи. Про факти виявлення зазначеного харчового продукту в обігу, просимо негайно інформувати Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на e-mail: vozn_dpss@dpssmk.gov.ua

10:09:14 20.07.2023

Вплив навколишнього середовища на здоров’я людини

Забруднення навколишнього природного середовища негативно позначається на здоров’ї. Забруднене атмосферне повітря може стати джерелом проникнення в організм шкідливих речовин через органи дихання. Забруднена вода може містити хвороботворні мікроорганізми і небезпечні для здоров’я речовини. Забруднена грунт і грунтові води погіршують якість сільськогосподарських продуктів харчування.

09:26:08 18.07.2023

Профілактика водно-нітратної метгемоглобінемії у дітей та дорослих

Метгемоглобінемія найчастіше спостерігається у людей, які проживають у сільській місцевості, де поширено використання води із децентралізованих джерел водопостачання (колодязі та неглибокі індивідуальні свердловини).

15:21:09 22.06.2023

Увага! Холера - це гостра інфекційна хвороба, віднесена до категорії особливо небезпечних інфекцій

Її спричинюють специфічні бактерії - холерні вібріони, що проникають через рот у травний тракт здорової сприйнятливої людини. При захворюванні спостерігаються багаторазові водянисті випорожнення (можуть виглядати як каламутна рисова вода), блювота, що призводить до значного зневоднення організму.

11:17:42 21.06.2023

Надзичайна ситуація на херсонщині: ризик захворювання на водно-нітратну метгемоглобінемію

Підрив російськими злочинцями Каховської ГЕС матиме значні екологічні наслідки. Один з них - забруднення води та ускладнення здійснення контрою її якості. Перебої з доступом до централізованого водопостачання може призвести до масового використання колодязної води та води з неглибоких свердловин, що підвищує ризик захворювання на водно-нітратну метгемоглобінемію.

10:23:04 12.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь