A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Освітяни Доманівщині - учасники польсько-українського проекту

Дата: 09.07.2017 19:41
Кількість переглядів: 1004

В Україні стартував проект "Співпраця об'єднаних громад для участі громадськості в управління освітою", який упродовж наступних шести місяців реалізовуватиметься в українсько-польській співпраці Щецинським навчальним центром Фундації розвитку місцевої демократії, ГО "Інститут демократії ім. Пилипа Орлика" за співфінансування Фундації Міжнародної Солідарності. Учасниками його стали представники 7 об'єднаних територіальних громад із Черкащини, Миколаївщини та Дніпропетровщини.      

Педагоги Доманівської, Мостівської та Кам`яномостівської ОТГ взяли активну участь у "майстернях" з питань: Освіта у селі та у малому містечку – місце школи у місцевій спільноті, суть делібераційних зустрічей – теорія та практика, школа та навчання у ХХІ столітті, делібераційні методи, як інструмент залучення громадськості у місцевих спільнотах, принципи участі у проекті – завдання лідерів громад та тренерів клубів громадського діалогу, співпраця об’єднаних громад – дискусія стосовно платформи залучення громадськості та інші.

Пшемислав Фенрих (Фундація розвитку місцевої демократії, Щецин, Польща), Оксана Колісник, Магдалена Братко (МГО “Інститут демократії імені Пилипа Орлика”, Черкаси, Україна) зустрілися з освітянами Доманівської ОТГ, учасниками спільного польсько-українського проекту «Співпраця об’єднаних громад для участі громадськості в управління освітою»:  Миронюк С.В., методистом методкабінету Доманівського освітнього центру, Макогоненко А.А., директором Доманівської ЗОШ №2, Арматраут Л.П., директором Зеленоярської ЗОШ.

У рамках майстерні в Черкасах «Деліберація про освіту в громадах»  учасники проекту-освітяни, представники органів місцевого самоврядування, працювали над надвичайно важливим питанням у функціонуванні ОТГ - організацією освітніх послуг. А в серпні матимуть змогу ознайомитися з досвідом Польщі з цього питання. «В чому суть управління громади освітою? Що польські гміни робили в ситуації демографічної й економічної кризи? Як залучити громаду до вирішення проблемних питань? На ці питання ми шукатимемо відповіді», - сказав учасникам майстерні керівник проекту і директор Щецинського навчального центру FRDL Пшемислав Фенрих.

До роботи майстерні також залучена тренер  Фундації Освіти та демократії, активний громадський діяч у сфері сприяння розвитку освіти у Польщі та за кордоном, досвідченому педагогу з м. Гнезно, Анна Бентін (Польща), за її допомогою учасники розбираються у місці школи у місцевій спільноті та знайомляться з теорією і практикою делібераційних зустрічей.

Подібні зустрічі заплановані і будуть проведені з освітянами, громадськістю. Запрошуємо до участі в заходах  з обговорення проблемних питань створення повноцінного комфортного освітнього простору небайдужих мешканців Доманівки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь