A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Повідомлення RASFF стосовно виявлення залишків пестицидів, включаючи хлорпірифос, у жасмині (походженням з Китаю), що експортувався з Федеративної Республіки Німеччини.

Дата: 23.01.2024 10:10
Кількість переглядів: 74

До Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Держпродспоживслужби від 18.01.2024 № 11.1.3-21/1282 щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 15 січня 2024 року № 2023.8800-fup 17.

Відповідно до повідомлення RASFF у жасмині (походженням з Китаю), який використовувався у різних чайних сумішах, що експортувались з Федеративної Республіки Німеччини (виробник: Kirchner, Fischer & Co., Elmshorn) до України (отримувач: ТОВ «Світ Чаю», вул. Гайдара 50, офіс 7,     м. Київ, 01033), виявлено залишки пестицидів, включаючи хлорпірифос.

За інформацією, наданою компетентним органом Федеративної Республіки Німеччини, термін придатності усіх продуктів, що зазначаються у повідомленні RASFF №2023.8800 уже закінчився.

Для інформації: За даними Американської академії педіатрії, пренатальний вплив хлорпірифосу спричиняє меншу вагу дитини при народженні, зниження рівня IQ, втрату робочої пам'яті, порушення уваги та затримку розвитку моторики. Також може спричиняти гостре отруєння пестицидами і призводити до судом, паралічу дихання та інколи смерті.

 

Відповідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу та можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та письмово інформувати компетентний орган про вжиті заходи.

   У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь