Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Звіт про роботу фінансового відділу Доманівської селищної ради

Дата: 25.12.2023 15:42
Кількість переглядів: 54

Фінансовий відділ Доманівської селищної ради утворений за рішенням Доманівської селищної ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Фінанси та фінансовий обіг для громади мають велике значення.
Невміле або непрофесійне управління грошовими ресурсами може призвести до неплатоспроможності громади особливо під час військового часу . Саме тому в основу фінансової діяльності покладений бюджетний облік та
фінансовий контроль.
Постійно відбувається співпраця з головними розпорядниками коштів селищного бюджету, обласним бюджетом та бюджетами Мостівської і Прибузької сільських територіальних громад.
Фінансовим відділом підготовлений та винесений на затвердження сесії Доманівської селищної ради проект рішення про бюджет Доманівської селищної територіальної громади на 2022рік. Фінансовий ресурс селищного бюджету забезпечив видатки на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів, проведення розрахунків бюджетними установами за отримані комунальні послуги та спожиті енергоносії, придбання медикаментів та продуктів харчування.
З метою наповнювання доходної частини бюджету була створена і активно працює робоча група з питань наповнення місцевого бюджету, сприяння зайнятості населення, виявлення порушень законодавства щодо
користування земельними ресурсами, до складу якої входять також представники фінансового відділу. Також розроблені та затверджені заходи щодо наповнення бюджету Доманівської селищної територіальної громади
та економного використання бюджетних коштів на 2022 рік. Завдяки проведеній роботі в громаді забезпечується щомісячне виконання бюджету.
Так, до загального фонду доходної частини бюджету селищної територіальної громади за 2022 року отримано податків і зборів в сумі 63814,5 млн.грн., або 106,2% до плану звітного періоду. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 3,7 млн.грн.
Внаслідок чого, своєчасно і в повному обсязі забезпечується оплата праці працівникам бюджетних установ, харчування дітей в дошкільних закладах освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, оплата комунальних послуг і енергоносіїв бюджетних установ.
Фінансовим відділом була проведена робота по встановленню ставок місцевих податків і зборів на 2023 рік. Підготовлений проект рішення, який був оприлюдений на сайті для ознайомлення жителями громади. При
розробці проекту проведені робочі наради та зустрічі з податковою інспекцією. Взяли участь у нараді з представниками бізнесу громади по обговоренню цього проєкту.

З метою отримання додаткових коштів на вирішення питань соціально-економічного розвитку громади та соціального захисту населення створили Цільовий фонд Доманівської селищної ради. За звітний рік надійшло 46,7 тис грн. В 2022 році кошти фонду направлені на благоустрій смт. Доманівка –20,17 тис.гривень.
Для фінансування заходів з упередження та ліквідації наслідків стихійного лиха, надзвичайних ситуацій та інших непередбачених видатків створили Резервний фонд Доманівської селищної ради.
Фінансовим відділом протягом року опрацювані листи та клопотання головних розпорядників коштів щодо виділення додаткових коштів на 2022 рік. Розроблено 8 проектів рішень про внесення змін до бюджету селищної ради на 2021 рік та винесені на затвердження сесій та виконавчого комітету Доманівської селищної ради. Підготовлено 5 проектів розпоряджень голови Доманівської селищної ради.
Перевірені заявки на фінансування та проведено фінансування розпорядників коштів (594 розпорядження). Опрацювані пропозиції розпорядників щодо внесення змін до бюджету селищної ради на 2022 рік та внесені довідки змін до розпису бюджету (348 довідки змін).
Провели роботу з розпорядниками коштів щодо підготовки пропозицій до прогнозу бюджету, орієнтовних прогнозних показників видатків бюджету Доманівської селищної територіальної громади.
Взяли участь у нараді з головними бухгалтерами розпорядників коштів бюджету Доманівської селищної ради з питань змін в законодавстві щодо фінансової звітності та основних вимог за дотриманням бюджетного законодавствав умовах військового часу .
Взяли участь у нараді про забезпечення асигнуваннями на енергоносії по закладах освіти. Направили додаткових коштів на переведення на альтернативні види палива бюджетні установи в сумі 3617,5 тис.грн
Взяли участь у розширеній нараді з питання розподілу освітньої субвенції з державного бюджету на 2023 рік.
Взяли участь у 8-и нарадах з питань функціонування закладів освіти.
Взяли участь у засіданнях комісії з реалізації програм соціального захисту населення селищної ради.
Готували та надавали до департаменту фінансів звіти про виконання бюджету Доманівської селищної територіальної громади за 2021 рік, 1 квартал, 1 півріччя, 9 місяців 2022 року.
Провели роботу по формуванню бюджету Доманівської селищної територіальної громади на 2023 рік.
Взяли участь у 33-х онлайн-нарадах та 14-х онлайн вебінарах з питань, що стосуються роботи відділу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь