Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ЗВІТ старости Володимирівського старостинського округу Літвіна Василя Миколайовича за роботу в 2022 році

Дата: 22.12.2023 13:35
Кількість переглядів: 35

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Мінстрів України, Статутом Доманівської об’єднаної територіальної громади, Регламентом селищної ради, Положенням про старосту села та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Доманівською об’єднаною громадою звітую про роботу в старостинеькому окрузі за 2022 рік. На посаді старости намагаюсь побудувати роботу з активом сіл так, щоб робота велась злагоджено, відповідально та відкрито.

Пономасштабне вторгнення Росії на територію України внесло негативні наслідки та корективи в життя кожногЬ громадянина та громади в цілому, але незважаючи на всі ускладнення які виникли в нашому житті працівники апарату старостинського • округу робили все від них залежне, щоб життя громади не зупинялось. В сучасних реаліях по можливості підтримуємо наших воїнів - захисників які стали на захист України, а їх на даний час - 18 чоловік, один з них загинув.

При перебуванні на нашій території військового підрозділу допомогав їм у вирішенні різноманітних соціальних питань, проводив бесіди з жителями громади по забезпеченню продуктами харчування як даного підрозділу так і інших формувань.

На території сіл фактично проживає 1008 чоловік із них:

- дорослого населення 647 в т. ч. пенсіонерів 158;

- дітей 203.

На території проживає 21 багатодітна сім'я, в яких виховується 72 дитини;

- УБД -12;

- воїни інтернаціоналісти - 2,

- учасник ЧАЕС - 1,

- особи з інвалідністю(діти) - 4,

- особи з інвалідністю всіх груп - 60.

Соціальним працівником обслуговується - 6 чоловік,які потребують стороннього догляду.

При надходженні гуманітарної допомоги в селищну раду доставляємо її на територію старостинського округу, де і розподіляємо згідно вказівок виконавчого комітету селищної ради.

На териториторії є сільський клуб, дві сільські бібліотеки, два фельдшерських пункти, в селах Олександрівна та Володимирівка філії Доманівських шкіл № 1 та № 2, працює виїздне поштове відділення зв’язку.

Я, як староста, член виконавчого комітету беру участь у засіданнях сесії, виконавчого комітету селищної ради. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови,.інформую їх про хід виконання доручень. Беру участь в навчаннях та тренінгах.

За звітний період на території старостинського округу проведено наступні роботи:

- проводились косметичні роботи на пам’ятниках;

- працівник з благоустрою постійно займається прибиранням кладовищ та узбіччям доріг;

- проводилось вирубування чагарників вздовж вулиць.

Створено пункт незламності на базі Володимирівської філії Доманівського закладу освіти «Перспектива». При активній участі селищного голови в обласних проектах по ремонту доріг відремонтовано дорогу Доманівка - Володимрівка. У зимовий період неодноразово проводилась робота з прогортання снігу. Території біля установ утримуються в належному стані, прибираються кладовища, узбіччя вулиць.

В період з лютого по квітень місяць та після виявлення боржників на протязі 2022 року неодноразово проводились зустрічі з власниками паїв по проведенню декларування доходів, було здійснено подвірний обхід з врученням повідомлень по сплаті земельного податку.

Здійснюється контроль за надходженням податків з старостинського округу до бюджету селищної ради та ведеться робота по виявленню боржників і погашення ними заборгованості із земельного податку. Було виявлено самовільний захват земельної ділянки та направлено інформацію до відповідної служби. Також проводились бесіди щодо наведення порядку біля присадибних ділянок та не допущення створення несанкційованих сміттєзвалищ.

Прийом громадян здійснюється за місцем роботи та в інших населених пунктах в межах робочого часу та в позаурочний час за місцем проживання жителів сіл.

За звітний період мною видано довідок різного характеру - 462. Надано 48 відповідей на запити як державних так і приватних установ. Виконуються нотаріальні дії в межах компетенції старости. Відвідую навчальні заклади, при змозі надаю допомогу. Жителі сіл беруть участь в соціально-економічному та культурному житті округу. Надаються пропозиції щодо ремонту доріг комунальної власності, благоустрою села та ін. Постійно здійснюються виїзди та зустрічі з громадянами по виявленню та усуненню питань соціального характеру як в неблагополучних сім’ях так і одиноких громадян похилого віку, при необхідності складались акти обстежень житлово-побутових умов проживання. Проводиться особистий прийом відвідувачів та здійснюється прийом заяв і документів в ПК «Соціальна громада» для призначення державних соціальних допомог, пільг.

За період 2022 року оформлено 48 субсидій, ДСД - 12 допомога матерям одиноким - 5, допомога на дітей,які виховуються в багатодітних сім’ях -- 2, пільги — 19 чоловік; інші призначення — 8. Багатьом громадянам, соціальні виплати з 24 лютого нараховувались автоматично.

Здійснюється надання адміністративних послуг з питань реєстрації та зняття реєстрації місця проживанняшеребування громадян,уточнення,переуточненя адрес, систематично здаються звіти. Здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг. Ведеться облік військо возобовязаних, здійснюється оповіщення військовозобовязаних, складаються списки юнаків для прописки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій та прирівняних до них громадян.

Завдяки фінансовій допомозі селищної ради та спонсорської допомоги активних громадян села було проведено святкування дня села в селі Володимирівка. Діти мали змогу безкоштовно розважатись на атракціонах, вручались подарунки найстаршим та наймолодшим жителям села та іменинникам, народженим в цей день, був святковий концерт та дискотека. Проводилось обговорення  святкування дня села в селі Олександрівки. Ініціативна група села виявила бажання провести день села самостійно за підтримки Наталії Парческу. В селі Володимирівка двічі було здійснено ремонт артезіанської свердловини та здійснено заміну труб артезіанської свердловини. Проведено зустрічі з жителями сіл Копи,Широкі Криниці та Володимирівка щодо вирішення питань утримання водомережі та прийняті відповідні рішення.

На території старостинського округу постійно проводиться робота з населенням по виявленню різноманітного характеру дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики встановлених законодавчими актами України, актами селищної ради. Найважливіше у своїй роботі вважаю взаєморозуміння, співпрацю та довіру мешканців старостату, депутатського корпусу, керівництва громади у спільному вирішенні проблем. Хочу подякувати тим, хто підтримує, хто допомогає словом і ділом та вносить пропозиції для покращення життя громади.

З повагою староста                             Василь ЛІТВІН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь