Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Звіт про роботу старости Маринівського старостинського округу Доманівської селищної ради Леонової Валентини Семенівни

Дата: 22.12.2023 10:11
Кількість переглядів: 37

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статуту Доманівської селищної ради, положенням про старосту села та іншими нормативно-правовими актами Доманівської селищної ради, що визначають порядок діяльності старости як посадової особи та члену виконавчого комітету за період роботи в 2022 році відповідно до повноважень покладених на мене та обов’язків перед жителями старостинського округу звітую:

До складу старостинського округу входять п’ять сіл, де проживають 2340 жителів.

З перших днів своєї роботи на посаді старости намагаюся побудувати роботу з активом села так, що б вона велась злагоджено, відповідально та відкрито. Було проведено зустріч з фермерами, керівниками установ з метою основних пріоритетних напрямів розвитку села, але війна внесла свої корективи. З самого початку війни було створено Добровольчий загін з жителів нашої громади, які чергували в комендантську годину.

Село живе своїм життям і завжди виникають проблеми, які ми стараємося по своїй спроможності вирішувати. Дороги, водопостачання, благоустрій, соціальний захист населення - все це потребує щоденної роботи. В 2022 році було створено КП «Маринівське 1», яке займається водозабезпеченням населення. За кошти, які виділила Доманівська селищна рада, протягом року ними закуплено насоси для води. В грудні місяці отримано пожежну машину.

На території Маринівського старостинського округу з початку війни зареєстровано та проживає 168 ВПО. Всі вони забезпечені житлом. Дякуючи нашому гуманітарному штабу, при Доманівській селищній раді, кожного місяця виділяється гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування, одягу, миючих засобів. Вразливі верстви населення також були забезпечені необхідними речами та продуктами харчування. Для обігріву надано буржуйки, електрокаміни. Навчальні заклади та медичний заклад забезпечено генераторами.

Не залишились осторонь наші фермера, які неодноразово надавали допомогу у вигляді муки, олії, сала, транспортних засобів. Особлива подяка Постол Р.Г, Морозенко Ю.В., Клюс В.С., Рибченко О.М., Зозулинському О.В., Горошко Ї.М. та всім іншим небайдужим односельцям.

При старостинському окрузі відкрито Пункт незламності та Пункт обігріву, де можливо зі грітися, зарядити мобільні телефони, попити гарячого чаю, отримати при необхідності медичну допомогу.

Для поповнення Бюджету селищної ради організовано збір декларацій НДФО та здачу їх до органів ДПІ. Всі декларації, які було прийнято, подано з задекларованою сумою.

Протягом звітного періоду проводилася робота з покращання благоустрою населених пунктів Маринівського старостату. Оскільки в старостинському окрузі немає техніки для упорядкування сміттєзвалища, закликала жителів села не викидати сміття на початку звалища, а завозити його в середину,не викидати сміття в балки, придорожні смуги, на берег річки, не організовувати стихійні сміттєзвалища, адже на їх прибирання потрібно витрачати додаткові кошти, винаймаючи спеціальну техніку. Виконання цих правил дозволить зекономлені кошти направити на потреби громади, такі як ремонт дороги, освітлення та ін.

При проведені релігійних заходів (проводи) на кладовищах повністю забезпечено підвозом піску, глини, та вивезення відходів. В зимовий період дороги розчищались силами фермерських господарств.

На території старостівського округу функціонують дві школи, бібліотека, ліцей, спортивна школа, два дитячі навчальні заклади, амбулаторія ЗПСМ., аптека, поштове відділення та відділення Нової пошти. Є православна церква. Всі заклади працюють та ведуть активну робої у, задля покращення життя та побу ту людей. Кожного вівторка та четверга здійснюю прийом громадян, надаю консультації та рекомендації щодо вирішення проблем різного характеру.

Приймаю постійну участь та представляю інтереси жителів сіл які зверталися за наданням матеріальної допомоги в лікувальних цілях на виконкомі. Всі звернення були підтримані та задоволені.

Разом з землевпорядником представляємо інтереси жителів сіл на засіданнях земельної комісії, та сесії стосовно звернень, що стосувалися отримання ділянок ОСГ, оренди. Допомагаємо жителям у підготовці документів та їх реєстрацію у визначений законом термін.

Протягом року видано довідок різного характеру - 1049,постійно складаються акти обстеження матеріально-побутових умов проживання, верстви населення, яка цього потребує, надано - 87 послуги з відповідей різним установам.

Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій. Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, та надаються всі соціальні послуги для малозабезпечених верст населення. Також постійно надаються адміністративні послуги стосовно реєстрації та зняття з обліку громадян.

Не допускаю на території округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики, встановлених законодавчими актами України. Працюю для покращення умов життя та побуту населення округу.

Староста Маринівського старостинського округу                                                           В.С. Леонова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь