A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Розпочинається капітальний ремонт даху та першого поверху поліклініки

Дата: 20.09.2023 09:13
Кількість переглядів: 80

Фото без описуВ грудні 2021 року Доманівська селищна рада була обрана та підписала Меморандум про співпрацю з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ про участь в проекті «Програма ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України».

За допомоги партнерів  спеціалісти різних сфер покращили свої професійні знання, отримали навики психологічної, першої домедичної допомоги, навчились допомагати адаптуватись людям, які постраждали від військової агресії рф.

За цей час заклади медицини та соціального захисту нашої громади отримали колосальну матеріально – технічну допомогу, на загальну суму більше 6,5 млн. гривень.

Багатопрофільна лікарня: автономна модульна котельна, вартістю 2,8 млн. грн,  генератор, потужністю 30 кВт, система очистки води «Оазис», сучасний хірургічний стіл, баки для питної води, павербанки, інструменти та засоби гігієни. Сьогодні в лікарні за кошти програми облаштовується гінекологічний кабінет з новими меблями та сучасним медичним обладнанням.

Центр первинної медико – санітарної допомоги отримав мобільний апарат УЗІ та мобільну діагностику, 8 планшетів для сімейних лікарів, 2 комплекта офісної комп’ютерної техніки, мобільну зарядну  станцію, генератори, спеціальний  холодильник для збереження вакцини, баки для питної води, аптечки парамедиків, павербанки, інструменти та засоби гігієни.

І найголовніше, розпочинається капітальний ремонт даху, ремонт першого поверху поліклінічного відділення з облаштуванням сучасного Кол центру. На це Уряд Німеччини виділив для Доманівки ще 6,5 млн. грн.

Матеріально-технічну підтримку отримали і заклади соціального захисту громади.

Відділення для постійного та тимчасового проживання людей похилого віку: ліжка, матраци, постіль, підйомник для інвалідів, комп’ютерна техніка та сучасний смарт телевізор, генератор, реабілітаційні засоби  та велика кількість засобів гігієни;

Центру реабілітації дітей з інвалідністю «Промінець»: комплект комп’ютерної техніки, генератор, баки для води, засоби.

На базі Центру інтегрованих соціальних послуг селищної ради створено Кімнату психосоціальної підтримки.  Партнери придбали меблі, техніку, все необхідне обладнання, навчили молодих психологів надавати психологічну підтримку людям.

Готується до відкриття Центр психологічного розвантаження. Підготовлені тренерами Проекту спеціалісти надаватимуть послуги кінотерапії, арт та аромотерапії, гопчарства, в’язання пальцями. Спеціально розроблені методики допоможуть людям пережити лихо війни.

Співпраця продовжуються. Сьогодні до нас їдуть електровелосипеди для соціальних робітників.

Все це стало можливим завдяки невпинній роботі команди проекту «Програма ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України», за що ми їм безмежно вдячні.

В планах розвитку – енергонезалежність громади. І знову наші партнери пропонують потужну допомогу – встановлення сонячних станцій для особливо важливих соціальних об’єктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь