Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Молочні виробниці з Доманівської громади переймають досвід Львівських кооператорів та підприємиць

Дата: 21.08.2023 16:25
Кількість переглядів: 97

Фото без описуНа запрошення Громадської спілки “Бізнес Мережа Сільських Жінок” 12 жінок – виробниць молока Доманівської та Мостівської громад – влітку 2023 року відвідали сімейні ферми та сироварні у Львівській області. “Ми вперше в житті зробили моцарелу власними руками, скуштували конфітюр з пелюсток галицької ружі, наповнились ідеями та новими знаннями”, - ділиться учасниця поїздки Альона.

Навчальна поїздка дала можливість жінки побачили на власні очі, як працює кооперація та розвивається молочне виробництво у Львівській області. “Нас приймали дуже добре, відкрито ділилися своїми “секретами”: як побудувати комплекс холодного утримання корів, як працює електропастух та навіть, яку траву краще сіяти на пасовищі”, – говорить Ольга, фермерка. Також, жінок приємно здивували закупівельні ціни на молоко – 9,50 грн. за літр, в той час, коли в південних областях – лише 6,50 грн. “У нас природня кормова база майже відсутня, бо на пасовищі трава вже на початку літа пожовкла та засохла”, - діляться жінки особливостями молочного фермерства в Миколаївській області.

Учасниці поїздки отримали цінні поради щодо оптимальної кількості корів для формування рентабельного молочного бізнесу, частоти доїння та найкращих умов для утримання тварин. Особливу увагу приділили темі догляду корів у спеку. 

Віримо, що цей обмін досвідом надихне жінок виробниць молока з Доманівської та Мостівської громад на нові звершення, дасть їм ще більше сил втілювати в життя найсміливіші проєкти та розвивати свої громади.

Нагадаємо, що мета Проєкту CASE: забезпечити відповідь на наслідки повномасштабного вторгнення росії в Україну шляхом підтримки сталої продовольчої та енергетичної безпеки в сільськогосподарських територіальних громадах на Півдні, особливо для сільських жінок. Проєкт впроваджується Громадською Спілкою “Бізнес Мережа Сільських Жінок” (https://www.facebook.com/rwbn.ua/) за фінансової підтримки міжнародної організації Oxfam GB (https://www.oxfam.org.uk)  в Доманівській та Мостівській громадах Миколаївської області.

Проєкт CASE розпочався у вересні 2022 року. В рамках проєкту передбачено розвиток інфраструктури СК "Оберіг-Агро", оснащення комунальних закладів громади твердопаливними котлами, видачу допомоги домогосподарствам у вигляді засобів виробництва та інші заходи. Фокус проєкту направлений на підтримку переважно сільських жінок, на посилення продовольчої та енергетичної безпеки громад.

В 2023 році в рамках проєкту CASE 1100 домогосподарств Доманівської громади, в т.ч. мешканці віддалених сіл, вже отримали допомогу засобами виробництва для вирощування овочів на присадибних ділянках і в парниках.

Більше новин про Проєкти Бізнес Мережі Сільських Жінок ви можете знайти тут https://www.facebook.com/rwbn.ua



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь