A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Міста Героїв

Дата: 10.04.2023 11:11
Кількість переглядів: 741

Окупанти зайшли в село Гаврилівка, що на Київщині, в перші дні повномасштабної війни. 25 лютого тут пройшла колона ворога з понад 400 одиниць техніки.

Про це у своєму телеграм-каналі розповів Заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Головним укриттям для мешканців села стало підвальне приміщення дитячого садка «Веселка». У ньому постійно перебувало більше ніж 200 осіб, у тому числі немовлята.

"Тих, хто намагався виїхати – розстрілювали росіяни. А потім знімали фільм, що це нібито наші розстріляли", — розповідає заступниця директора садка Наталія Мороз. Саме вона змогла облаштувати у підвалі умови для перебування багатьох односельчан.

"Ніхто не міг йти додому. Усі жили тут. Варили їжу. А от коли відключили світло у садочку – варили поруч в квартирі на газу та приносили дітям у садок. Зробили запас продуктів, розподілили ліжка, зробили графік чергувань. А люди до нас йшли і шли" — ділиться жінка.

Зимовий холод не стихав, а 8 березня окупанти зруйнували газопровід — тоді зник газ. Дрова для облаштованої буржуйки рубали надворі. Це було небезпечно, адже окупанти постійно обстрілювали село.

У підвалі також облаштували ванну кімнату і медичний пункт, де приймали поранених. А в один з днів у підвалі садка прийняли пологи у жінки, яка ховалася від обстрілів.

Наша перемога складається з тисяч таких неймовірних та безстрашних історій. Так ми перемагаємо російського ворога і повертаємо в наші міста героїв життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь