A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Міста Героїв: Тут народжується сміливість

Дата: 27.03.2023 10:42
Кількість переглядів: 708

Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім у світі, що Україна може перемогти у війні. Початок цієї впевненості був саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей.

Тоді ж світ побачив, що несе із собою росія: катівні, розстріли та мародерство.

Коли була захищена столиця, було захищене й державне життя України. Ми побачили, що окупанта можна вигнати та продовжили цей рух на півдні та сході України. Звільнення півночі та стійкість України були забезпечені завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони та безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники й багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта та привертав увагу світу. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.

#МістаГероїв

Фото без опису Буча. Тут народжується справедливість

Буча – місто, від назви якого по тілу відразу пробігають мурахи. Місто, яке пройшло крізь справжнє пекло. Місто, яке мужньо витримало 33 дні жахливої окупації.

31 березня ми всі будемо відзначати день звільнення Бучі від російських окупантів. Ця дата вміщає в собі весь героїзм та біль, лють та помсту, яка чекає на кожного, хто ступить з лихими намірами на нашу землю.

Світ має розуміти, що ті звірства, які ми побачили в Бучі після її деокупації – неодноразово повторюються й в інших, тимчасово підвладних росіянам, містах та селах. Тому іншого варіанту, як повернути всі наші незаконно відібрані території – не існує. Битви на півночі та звільнення північних регіонів – це лише частина загального оборонного успіху всієї країни, яка була забезпечена єдністю українського народу. Наша впевненість у перемозі України, наше бачення вільного майбутнього для нашої держави, український героїзм, який вразив світ, – усе це народилося саме там… У містах-героях української півночі, українського сходу, українського півдня.

Фото без описуГостомель. Тут народжується доблесть

«Колони бронетехніки російської армії з метою оточити Київ дійшли до міст і населених пунктів столичного регіону, завдавши там значних руйнувань і людських жертв», – так почалось повномасштабне вторгнення 9-ти річної війни на півночі країни зранку 24.02.2022. Зокрема цей день став початком боїв за Гостомельський аеропорт, також відомий як аеропорт «Антонов».

Як наслідок, захоплення аеропорту російськими військами призвело б до оточення й самого Києва. Та Збройні сили України зуміли показати свою міць і вже 31 березня ми могли бачити активну втечу російської армії з території міста Гостомель. Так буде й надалі – вже скоро настане той час, коли російські війська масово покинуть всі окуповані ними українські землі, а ми їм в цьому допоможемо.Згадаємо той час, коли більша частина світу не вірила, що Україна вистоїть навіть тиждень, але об‘єднавшись, українці почали запеклу боротьбу. Боротьбу на півдні, півночі та сході країни. Ми довели, що росія веде цю війну не з армією України, а з її народом – народом, який формує міста Героїв, країну Героїв.

Фото без описуОхтирка. Тут народжується спротив

Невеличке містечко Охтирка на Сумщині з 24 лютого було в облозі, однак попри потужні авіабомбардування й обстріли протягом 30 днів, ворогу не вдалося окупувати його.

Охтирка вистояла та зараз там майорить український прапор попри усі намагання ворога знищити місто. За незламність та безперервний опір, 24 березня Охтирці присвоєно почесну відзнаку місто-герой України. Ще на початку повномасштабного вторгнення було зрозуміло, що росія вже програла цю війну, оскільки всі її плани стосовно України зазнали повного краху. Весь світ думав, що вона має потужну армію, та це виявилось неправдою. Своєю об’єднаністю українці зуміли довести, що росію можна перемогти.

Фото без описуІрпінь: Тут народжується хоробрість

В лютому 2022 року почалася історія боротьби і перемоги міста Ірпінь. Оборона Ірпеня тривала з 24 лютого по 28 березня 2022 року. За цей час бойових дій в місті постраждали 70% міської забудови – від житлових будинків до шкіл, садочків та інших інфраструктурних об'єктів. Наразі місто активно відновлюється. Безпосередніми учасниками героїчної оборони в Ірпені були як воїни територіальної оборони та ЗСУ, так і лікарі, волонтери, жителі міста. Ця, вагома перемога на фронті, є результатом згуртованості всього народу України. Саме тоді українці зі сходу, півночі та півдня об‘єдналися в один великий кулак, від удару якого ворог вчиняє «акт доброї волі».

Народ який «душу й тіло положить за свою свободу» – є непереможним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь