A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

2 березня День вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 01.03.2023 11:39
Кількість переглядів: 978

2 березня, рішенням Вознесенської районної ради від 22 лютого 2023 року №3 з метою вшанування героїчного подвигу, громадянської відваги, мужності та самовідданості захисників Вознесенського району, полеглих у березні 2022 року під час захисту та оборони Вознесенського району від російського агресора встановлено День вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації.

Продовж 2 та 3 березня 2022 року завдяки успішним діям захисників Вознесенська, а саме 80 окремої десантно-штурмової бригади, 28 механізованої бригади, сил територіальної оборони Вознесенського району, співробітників поліції та добровольчих формувань завадили планам ворога по захопленню Южноукраїнської АЕС, форсуванню Південного Бугу для оточення Миколаєва та наступу окупаційних військ на Одесу, зазнавши втрат загарбницькі війська відступили з території Вознесенського району. Внаслідок битви за місто Вознесенськ російські війська зазнали суттєвих втрат серед особового складу, залишили на полі бою 30 із 43 одиниць бронетехніки, а також збитий вертоліт Мі-24, 15 російських танків та інших машин були захоплені та відремонтовані.

Завдяки мужності та героїзму захисників сьогодні Доманівщина має змогу працювати та наближати Перемогу, яка на жаль дається ціною людських життів.

Цього дня ми  зі скорботою у серці згадуємо 43 воїнів - захисників, які загинули боронячи Вознесенщину від рашистських загарбників. Їх ратний подвиг ніколи не піде у забуття, а навіки лишиться у наших серцях з-поміж сторінок новітнього українського літопису.

Російська військова техніка у місті (запис з камер спостереження)…

… і те, що від неї залишилося

Зруйновані мости Вознесенська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь