A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Питна вода, проблеми та шляхи вирішення

Дата: 27.07.2022 16:06
Кількість переглядів: 1557

Для Доманівки питання забезпечення питною водою актуальне завжди. Проблема накопичувалась десятиліттями і цього літа жителі відчули її найбільш гостро.

Не секрет, що водонапірні башти та мережі давно застаріли, подекуди навіть залатати неможливо. Крім того, природний рух ґрунту, спровокований будівництвом водосховищ, аномальна спека, призвели до того, що дебет води в свердловинах значно знизився. Сьогодні, у порівнянні з даними позаминулого року, доманівські  свердловини здатні підняти лише третину води і цей процес прогресує на свердловинах вул. Петровського, Народна, в районі РЕМ.

До того ж, на артезіанській свердловині № 1042 по вул. Пірогова (територія КНП «Доманівська багатопрофільна лікарня» Доманівської селищної ради) 03.06.2022 року сталася аварія. Внаслідок чого водозабезпечення 13 вулиць селища Доманівка (487 абонентів – 1461 жителів) та 5 об’єктів критичної інфраструктури було припинено. В цей період КП «Доманівське» надало можливість безкоштовно набирати воду на території підприємства.

Сама свердловина № 1042 була збудована у 1957 році. Від старості її обсадна труба просто обсипалась. Спеціалістам вдалось оновити свердловину та підключити  до мережі, але дебет з 9 куб. м на годину зменшився до 2,1 куб. м на годину, що не може задовольнити  потреби такої кількості споживачів. Тому для справедливого розподілу розроблено та оприлюднено графіки поденної подачі води по вулицях.

Що ж до водозабезпечення вулиць Калинова, Гагаріна, Гетьмана Сагайдачного – ситуація ускладнилась невдалим географічним розташуванням. Житлові будинки  цих вулиць знаходяться вище рівня водяного стовпа водонапірної башти і вода до них просто не поступає. У зв’язку з цим КП «Доманівське» здійснює безкоштовний підвіз води спецавтотранспортом. Потрібно лише  попередньо подати заявку.

Розуміючи, що проблема глобальна, її наслідки не передбачувані, та маючи на території громади (в с. Зброшкове) достатній запас води відмінної якості, Доманівська селищна рада  запросила спеціалістів ліцензованого підприємства у м. Миколаїв для розроблення проєктно - кошторисної документації будівництва водогону від свердловини № 0221.  Але для цього потрібен деякий час.

Просимо всіх віднестись з розумінням, селищна рада намагається якомога скоріше втілити в життя задуманий проєкт та забезпечити всіх якісною питною водою.

Додатково повідомляємо. Для безкоштовного отримання привозної води абонентам необхідно звертатися до комунального підприємства «Доманівське» за тел. 0509496942, або самостійно набрати воду за адресою: смт Доманівка, вул. Центральна, 44.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь