A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Держпродспоживслужба інформує

Дата: 11.07.2022 14:09
Кількість переглядів: 210

Первомайське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що безпечною для вживання є вода, що відповідає вимогам «Про затвердження Державних санітарних норм та правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".

Вразі відсутності питної води, для питних цілей рекомендовано вживати питну воду фасовану виробником.

Враховуючи критичну ситуацію щодо питного водопостачання,  органами місцевого самоврядування проводиться пошук альтернативних джерел водопостачання, та  оцінка якості води вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

Питну воду з таких джерел  можна використовувати тільки після отримання результатів дослідження, щодо відповідності вимогам за мікробіологічними, санітарно – хімічними та органолептичними показниками.

Вразі встановлення забруднення води та невідповідності за  мікробіологічними показниками, рекомендовано наступні методи знезараження води:

  1. Хлорування (хлоровмісні реагенти для знезараження води). Використання хлорвмісних реагентів, таких як хлорне вапно, гіпохлорит натрію і кальцію, робить знезараження води менш небезпечним.
  2. Використання ультрафіолетового знезараження УФ променями. Ультрафіолетові промені руйнують як вегетативні, так і спорові форми бактерій, зберігаючи органолептичні властивості води.
  3. Використання біологічної очистки – це системи Ecosoft.

В побутових цілях, методом знезараження може застосовуватися метод кип’ятіння води (не менше 10-15 хвилин). При кип'ятінні води вбиваються віруси, бактерії, антибіотики, видаляються розчинені гази, також зменшується загальна жорсткість.

При невідповідності води за санітарно – хімічними, органолептичними, токсикологічними показниками, доцільно використовувати спеціальні методи доочищення води, наприклад: Система зворотнього осмосу Ecosoft.

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проводить  дослідження  води, з альтернативних джерел, з метою оцінки можливого використання для питних потреб, за зверненням органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та фізичних осіб.

Враховуючи вищезазначене за необхідності оцінки стану питного водопостачання з підземних джерел ви можете звернутися з заявою до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, на електрону адресу vetupravlinnia@ukr.net., для проведення лабораторних досліджень з наданням висновку щодо можливості використання  джерела водопостачання для питних цілей оцінки джерела питного водопостачання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь