A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

До уваги жителів громади!

Дата: 19.05.2022 13:31
Кількість переглядів: 736

Доманівська селищна рада звертає увагу на неприпустимість не сплати податків на територіях, де не ведуться бойові дії. Поки що ситуація така: одні підприємці вчасно сплачують податки, допомагають армії, облаштовують територію біля своїх підприємств та місця загального користування. Інші, користуючись підвищеним попитом, отримують прибутки і нічого не сплачують. Деякі підприємці під час війни, не дивлячись на заборону, серед буднього дня торгують алкоголем. Мовляв, війна все спише. Не спише. Це стосується і тих, хто сидить у фейсбуці,  видаючи себе за правдолюбів та патріотів, і тих, хто більше 10 років користується торгівельними точками, а податок на нерухомість сплачує не за комерційне використання, а за звичайне не житлове приміщення, тобто лише 30 % від реальної суми, і тих, хто будучи при владі та наближеними до неї, оформили земельні ділянки на себе і найближче оточення, і досі нічого не сплачують.

З метою справедливого податкового навантаження, встановлення рівних умов для всіх підприємців та сільгоспвиробників в Доманівській селищній раді створена робоча група з наповнення бюджету, сприяння зайнятості населення, виявлення порушень законодавства щодо користування земельними ресурсами. Робоча група аналізує правомочність користування землею, виявляє не законне надання послуг та використання праці найманих працівників, вивчає заборгованість платників по кожній групі податку. На сьогоднішній день вже є повний аналіз зі сплати податків до бюджету Доманівської селищної ради.

Наша громада – одна з 4 громад по всій країні, які  включені в Державний пілотний проєкт з адміністрування податкової системи. Війна відтермінувала цю роботу, але робоча група до якої ввійшли представники селищної ради, податкової інспекції, центру зайнятості, поліції, працює. Вже виявлено ряд порушень, направлені попереджувальні листи, подання в прокуратуру.

Рекомендуємо всім фізичним та юридичним особам, які мають заборгованість перед бюджетами всіх рівнів, до 01.06.2022 року сплатити борги, проаналізувати свою діяльність та самостійно навести порядок: зареєструвати техніку, правильно оформити документи на приміщення і землю, укласти трудові договори з найманими працівниками, заключити справедливі договори оренди.

Інформація щодо роботи в цьому напрямку буде постійно оприлюднюватись. Такі дані в військовий час дозволяється оприлюднювати з прізвищами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь