A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Корисна інформація

Дата: 23.02.2022 16:25
Кількість переглядів: 585

Фото без описуДирекція АТ «Укрпошта» повідомляє, що завдяки підтримці Президента України і Прем’єр-міністра, спільним зусиллям генерального директора Укрпошти Смілянського І.Ю., небайдужих голів облдержадміністрацій, народних депутатів та місцевих очільників, а також численним скаргам пенсіонерів на адресу КМУ вдалося домогтися  скасування обов’язкового переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня 2021 року.

Зокрема, прийнято Постанову №546 від 26.05.2021, якою передбачено, що примусове переведення пенсіонерів на отримання пенсій на банківські картки-скасовано.

Відтепер пенсіонери мають змогу, користуючись своїм конституційним правом, самостійно обирати, де їм обслуговуватися – в банку чи в Укрпошті.
При виплаті пенсій та соціальних допомог у випадках, коли одержувач отримує кошти через банківські установи за місцем проживання, – оплата доставки пенсій і допомог здійснюється за рахунок клієнта.

Доставка ж Укрпоштою додому – безкоштовна. Оскільки Укрпошта доставляє пенсії «до дверей», і ця доставка закладена в пенсійний тариф, який держава сплачує Укрпошті, а при переведенні на банківське обслуговування пенсіонер сам має дістатися до найближчого термінала, щоб зняти кошти. Це витрати на дорогу до найближчого райцентру. Тому перевести пенсіонерів на обслуговування в банк – це змусити їх витрачати гроші, час і ризикувати здоров’ям у непростий для всіх період поширення коронавірусної інфекції.
Для тих пенсіонерів, кого змусили перейти на картку, повідомляємо, що для отримання пенсії через Укрпошту, пенсіонер має подати відповідну заяву до Пенсійного фонду. Подати заяву до ПФУ щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто або відправивши пакет документів поштою. Зразки заяв можна знайти у відділеннях Укрпошти.

Також додаємо, що у разі зацікавленості пенсіонера в отримуванні пенсії в АТ «Укрпошта», Ви або сам пенсіонер можуть звернутися за консультацією та допомогою до відділу фінансових послуг Укрпошти за телефонами:

050 100 69 40 - начальник відділу Власенко Наталія Анатоліївна

050 360 34 73 – менеджер з продажів Кошева Наталя

050 360 35 67 – менеджер з підтримки Малютіна Ірина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь