A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Планується звіт Доманівського селищного голови перед громадою

Дата: 10.01.2022 09:41
Кількість переглядів: 1640

Шановна громадо!

Найближчим часом я маю намір відповідно до  пункту 7  статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» звітувати перед територіальною громадою про свою роботу.

Зустріч  відбудеться в Будинку Культури смт Доманівка з дотриманням встановлених карантинних обмежень.

Пропоную ознайомитись з планом звіту.

За звітний період проведено:

15 сесій селищної ради;

13 засідань виконавчого комітету;

63   засідання постійних комісій;

48  засідань комісій при виконавчому комітеті.

У звітний період брав участь у Всеукраїнських форумах:

25 лютого та 13 квітня 2021 року - Ділові зустрічі в Міністерстві розвитку громад та територій України та Міністерстві економіки України,

27 травня: Міжнародний форум «Стратегія інтеграції аграрної освіти, науки, виробництва: глобальні виклики продовольчої безпеки та змін клімату.

8 червня: IV Агрополітичний політичний форум у м. Київ. Форум проводився за  ініціативи Всеукраїнської асоціації громад за участю Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенко, Українського Конгресу фермерів.

7 липня : Всеукраїнський З’їзд територіальних громад, за участі Андрій Клочко, голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

19 липня : Загальні збори Всеукраїнської асоціації громад.

27-28 липня: Всеукраїнський форум «Україна 30». Ініціатива створення форуму належить Президенту України Володимиру Зеленському.

20 жовтня:  Конференція «Енергоефективність в Україні: можливості для громад, успішний досвід та перспективи». Організатор заходу: Міністерство розвитку громад та територій України,

4 листопада:  Всеукраїнський форум «Україна 30, Безпечна Громада», за участі Президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, заступника керівника офісу Президента Кирила Тимошенка, міністра розвитку територій та громад Олександра Чернишова, всесвітнього омбудсмена України Сергія Горбачова.

Результатом співпраці з Асоціацією громад стало включення Доманівської селищної ради у пілотний проект з розробки нової моделі взаємодії органів місцевого самоврядування , податкової служби, іншими контролюючими органами.

Неодноразово зустрічався з Народним депутатом Артемом Чорноморовим. За його підтримки планується виготовити проекти санації приміщень Багатопрофільної лікарні, ліцеїв «Успіх» та «Перспектива».

На початку року за приписами пожежників гостро стало питання закриття відділення для людей похилого віку та Доманівського ЗССО № 1.

Неодноразово зустрічався з генералом МНС, тільки під особисті гарантії вдалось продовжити роботу. Всі необхідні протипожежні заходи у відділенні для людей похилого віку виконані. Вільні залишки освітньої субвенції направлені на протипожежну безпеку шкіл.

В рамках програми «Безпечна країна» здійснюються заходи щодо встановлення системи відеоспостереження. Доманівська громада включена до переліку громад, в яких фінансування ремонту приміщення та відкриття станції громадської безпеки в с. Маринівка здійснюватиметься з державного бюджету. Станція обслуговуватиме територію Маринівського, Щасливського, Царедарівського старостинських округів.

Доманівська селищна рада приймає участь в програмі «Поліцейський офіцер громади»

Проведено зустріч з генералом МЧС щодо відкриття станцій в смт Доманівка та с. Маринівка.

З цього приводу проведена зустріч з активом Маринівського старостинського округу. Люди підтримують, заради безпеки і спокою підприємці та сільгоспвиробники готові допомогти.

Для створення Безпечної громади, контролю за порушниками дорожнього руху та громадського порядку в смт Доманівка вже встановлено систему відеоспостереження. Придбання та встановлення обладнання фінансувалось з цільового фонду, на який переказували кошти підприємці, фермери, керівники сільськогосподарських підприємств Доманівки.

Систему відеоспостереження планується розширити, встановити обладнання в селах громади.

Протягом 2021 року 4 рази брав участь у засіданнях постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань промислової політики, підприємництва, транспортної інфраструктури, енергетики ( Кухта І. В.)

(3 рази для включення наших об’єктів до фінансування)

Результат: Будівництво дороги Володимирівка – Трудолюбівка виконано на 63 %. В 2022 році будівництво буде завершене.

Виготовлено проект  капітального ремонту вулиці Пастера в смт Доманівка. Капітальний ремонт включено на 2022 рік.

Тісна співпраця зі Службою автомобільних доріг в Миколаївській області, численні звернення до голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, голови Миколаївської облради Ганни Замазєєвої дали змогу розпочати ліквідацію аварійних ділянок доріг. Постійні звернення, спільні обстеження аварійних ділянок дали результат.

Сьогодні ремонтується дорожнє покриття в напрямках Доманівка - Первомайськ, Доманівка – Врадіївка, Доманівка – Вознесенськ.

Ремонт доріг на постійному контролі:

  • здійснювались контрольні виїзди з начальником Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Олександром Антощуком;
  • 4 рази об’їжджали з Іваном Чаусенком та 1 раз на вимогу населення  с. Володимирівка;
  • 5 разів з інспектором В. Максименком.

В першу чергу проводиться ремонт доріг, по яких діти підвозяться до шкіл. Час дороги до Кузнецівської школи вже скоротився на 25 хвилин в одну сторону, тобто 1 годину дитинства подаровано дітям.

Вагому підтримку у вирішенні проблем громади надає Народний депутат України Артем Чорноморов.

З метою аналізу економічної ситуації, виявлення порушень, розроблення планів розвитку мною створено ряд робочих груп.

Робоча група з питань наповнення бюджету:

  • Засідань – 12,
  • Виїздів – 74,
  • Направлено клопотань – 45,
  • Складено адміністративних протоколів – 8,
  • Відкрито 2  кримінальних впровадження.
  • Робоча група з вивчення роботи КП « Ринок»
  • Засідань – 6

Результат: розроблено новий статут підприємства, розроблено та затверджено фінансовий та перспективний план

Робоча група з вивчення якості надання медичних послуг

засідань – 4

Результат: Затверджено Програму розвитку медичних закладів Доманівської селищної ради на 2022-2023 роки, фінансовий план  підприємств, ведеться підготовка Стратегії розвитку медичної галузі.

16 грудня 2021 року підписано Меморандум між Доманівською селищною радою та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Громада стала партнером Європейської Програми співпраці з Німеччиною у проекті «Програма ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України». В ході  реалізації програми планується здійснити ряд заходів з покращення надання соціальних та медичних послуг.

Мною, Доманівським селищним головою, з метою наповнення бюджету, встановлення рівних умов ведення бізнесу для всіх підприємців громади проведено дві конструктивні зустрічі з підприємцями та зустріч з орендарями ставків.

Результат: орендарі ставків, які не мали жодних документів, виготовили технічну документацію; переукладені договори оренди із збільшенням орендної плати; робота продовжується. 

Люди сприймають зміни з розумінням. Підтримують намагання створити для всіх рівні умови.

В 2021 році селищна рада взяла участь у проекті Міністерства цифровізації «Інтернет – субвенція». 5 з 6 заявлених лотів отримали 100 % фінансування. В результаті швидкісний інтернет безкоштовно отримають 18 закладів соціальної сфери (школи, дитячі садки, ФП та бібліотеки в с. Володимирівка, Зелений Гай, Вікторівка та Кузнецове). За умовами проекту вони зможуть безкоштовно користуватися швидкісним інтернетом до кінця 2022 рокую

Вже подана заявка на участь в проекті у 2022 році ( Щасливка, Володимирівка, Анетівка).

З метою збереження закладів освіти проведено переговори з ректором Миколаївського національного аграрного університету Шебаніним В.С. про співпрацю. Спільний навчальний процес вже розпочато. Ми виступили ініціаторами і стали першими у Миколаївській області.

Подяка ректору університету, педагогічному колективу за співпрацю, вдячний директорам ЗЗСО нашої громади за розуміння та підпитку.

Маю надію, що наші діти отримають шанс стати в майбутньому конкурентно спроможними спеціалістами, а педагогічні колективи шкіл отримають новий досвід.

За короткий час, поки не діяли карантинні обмеження «червоної зони», проведено:

  1. Зустрічі з жителями Петропавлівського та Царедарівського старостинських округів,
  2. Одночасний прийом громадян керівниками всіх структурних підрозділів в Щасливському старостинському окрузі.
  3. Зустрічі з трудовими та батьківськими колективами Доманівського ЗЗСО № 1, Маринівського ЗЗСО.
  4. Зустріч з господарським активом Маринівського старостинського округу.

В пошуках кращих практик роботи органів місцевого самоврядування було організовано обмін досвідом з Балтською міською радою, Вознесенським ПСМД, Зеленопідською сільською радою Херсонською області.            

Єланецька селищна рада приїжджала вчитись у нас.

За ініціативи служби в справах дітей Доманівської селищної ради в громаді створено Дитячий будинок сімейного типу, в якому буде виховуватися 10 дітей – сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

4 серпня проведено зустріч з уповноваженим з питань прав дитини в Миколаївській області, радником голови Миколаївської обласної ради Шульгою П.О., депутатом обласної ради Калюжною О.А. та начальником служби у справах дітей Миколаївської облдержадміністрації Пономарьовою І.Є щодо придбання приміщення для Дитячого Будинку сімейного типу.

На сьогодні питання вирішене відповідно до постанови КМУ від 26.05.2021 року № 615 "Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків". Рішенням регіональної комісії з державного бюджету виділені кошти, договір купівлі – продажу укладено. Кандидатури прийомних батьків узгоджені.

Кооператив наших учасників АТО «Оберіг – Агро» був представлений на Міжнародному форумі як успішний приклад розвитку ветеранського агробізнесу.  Фонд «Ласка» двічі проводив свої тренінги на базі селищної ради та кооперативу.

На території Доманівської громади зареєстрована Всеукраїнська спілка кооперативного руху воїнів АТО.

За 2021 рік розглянуто 436 звернень, з них 355 надійшли селищному голові, 80 – старостам. Надано відповіді на 56 запитів на отримання публічної інформації.

Запитання, на які б Ви хотіли почути відповіді, надсилайте на ел. пошту: domanivka-otg@ukr.net  або за телефоном (05152)9 19 49

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь