A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Більшість українців підтримують вступ України до ЄС і НАТО

Дата: 05.07.2021 16:56
Кількість переглядів: 344

Відбулася презентація публікації Центра Разумкова «Суспільна підтримка євроатлантичного курсу України: оцінки та рекомендації».

Так, згідно з дослідженням рівень суспільної підтримки європейської інтеграції є традиційно дещо вищим, ніж євроатлантичної. За вступ України до ЄС проголосували 62% усіх опитаних, проти вступу – 26%. При цьому, частка прихильників вступу значно переважає частку противників у всіх вікових категоріях, незалежно від статі респондентів. Баланс між «за» і «проти» суттєво змінюється, залежно від регіону проживання, але залишається на користь прихильників вступу до ЄС. 

Для відносної більшості тих, хто визначився із відповіддю, інтеграція до ЄС і НАТО є рухом в єдиному напрямі (45,6%), а 33,5% — вважають їх різними і не пов’язаними між собою процесами.

Cоціологічне дослідження Центру Разумкова наводить такі дані:
 

  • НАТО (42%) і ЄС (40%) є лідерами рейтингу міжнародних організацій, що надають найбільш важливу підтримку в захисті незалежності України. 

  • Більшість респондентів підтримують участь українських військових у міжнародних операціях зі зміцнення миру і стабільності: по 36% участь в операціях під егідою ООН або НАТО, ще 26% — під егідою ЄС. Кожен третій (34%) опитаний вважає, що Україна повинна утримуватися від участі в подібних міжнародних операціях . 

  • Думка про необхідність розраховувати, насамперед, на власні сили практично однаково підтримується громадянами всіх регіонів України. Водночас, суттєво відрізняються очікування зовнішньої допомоги, залежно від регіону проживання респондентів. Найвищими є сподівання на допомогу з боку країн ЄС і НАТО на Заході (53%) та в Центрі (34%). На Півдні та Сході на допомогу з боку країн ЄС і НАТО розраховують 27% та 23%, відповідно. Найбільш помітно різняться думки громадян стосовно зовнішньої допомоги між прихильниками та противниками вступу до НАТО. Так, на допомогу з боку країн ЄС і НАТО розраховують 58% прихильників, серед противників вступу — лише 4%.

Повне дослідження – за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь