A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відверто про «нашу» первину медицину

Дата: 30.07.2021 14:53
Кількість переглядів: 8810

Фото без описуЗ початку введення у дію медичної реформи, якщо не брати до уваги  підписання декларацій, розвиток первинної ланки медицини в Доманівці чомусь призупинився, на відміну від наших судів. 

Такий стан справ, не те, що нікого не задовольняє, він є критичний. 69% респондентів не задоволені рівнем медичного обслуговування (згідно проведеного опитування населення нашої громади щодо якості надання медичних послуг), які надає КНП «Доманівський центр медико-санітарної допомоги» Доманівської селищної ради.

З метою підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення його доступності та покращення якості, впровадження нових підходів у організації роботи закладів охорони здоров’я та їх фінансового забезпечення, ефективного використання бюджетних коштів та виправлення цієї ситуації рішенням виконкому від 4 червня 2021 року №83 створено відповідну робочу групу.  

У рамках підготовки напрацювань щодо виведення з кризи медичної галузі нашої громади, члени робочої групи спільно з працівниками медичних закладів здійснили візити до Вознесенського та Балтського ЦПМСД.   Вони вивчали досвід успішного впровадження реформи первинної медичної допомоги з метою створення у Доманівській громаді належних умов для надання саме якісних медичних послуг для наших жителів та сусідніх громад.

Також робочою групою здійснено аналіз фінансово - господарської діяльності КНП «Доманівський центр медико-санітарної допомоги». Були виявлені численні порушення, зловживання та безвідповідальність адміністрації закладу. Деякі з них: контроль за прийомом пацієнтів сімейними лікарями та медичним персоналом не здійснюється; відсутні графіки виїздів сімейних лікарів на ФАПи; взагалі відсутнє поняття ефективності роботи Центру, яке випливає з індикаторів оцінки якості робіт, що дають анкети зворотного зв’язку пацієнтів; Центр  не брав участі у жодних проєктах, які б були спрямовані на розвиток установи; стратегічний План розвитку установи був розроблений лише у липні 2021 року.

Викликає занепокоєння кадрова політика та оплата праці  лікарів та медичного персоналу.

Для прикладу приводимо посадові оклади керівних працівників та лікарів Центру ПМСД (мінімальна заробітна плата- 6 тисяч грн з 12.03.2021 року)

 

Посада

Колективний договір

Штатний розпис

Директор

До 4 мін. з/п

4,66мін. з/п

з урахуванням 50% надбавки

Старша медсестра

До 2,5 мін з/п

1,75мін. з/п

Економіст

До 2,5 мін. з/п

1,75мін. з/п

Гол. бухгалтер

До 3,5 мін з/п

2,2 мін з/п

Юрисконсульт

До 2,5 мін. з/п

2,39мін з/п з надбавкою 25%

Сімейні лікарі,

Педіатр

До 3,6 мін з/п

2,75 мін з/п

2,75мін з/п

Аналіз таблиці свідчить про значне зловживання з боку керівництва щодо нарахування заробітної плати, а саме відбулося збільшення рівня заробітної плати адміністративному персоналу за рахунок її зменшення сімейним лікарям, які безпосередньо заробляють ці кошти.

Тож, враховуючи вищезазначене, 2 серпня о 16-00 годині Доманівським селищним головою Віктором Власюком буде проведена зустріч з колективом КНП «Доманівський центр медико-санітарної допомоги» щодо обговорення рекомендацій робочої групи по виходу з кризи. Зустріч буде транслюватися в онлайн режимі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь