A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

17 червня делегація Доманівської селищної ради на чолі з селищним головою Віктором Власюком відвідала Балтську міську раду.

Дата: 19.06.2021 18:49
Кількість переглядів: 483

Фото без описуМетою візиту було вивчення успішного досвіду організації та функціонування соціально-гуманітарної сфери, управлінням комунальним майном, розвитку спорту, первинної та вторинної медици у громаді. Саме тому до складу делегації увійшли депутати селищної ради, керівники структурних підрозділів, старости, лікарі, т.в.о. начальника КП “Доманівське”.

В Балті нас чекала надзвичайно тепла зустріч. Щирі, привітні люди відверто ділились своїм досвідом. Приємно вразив ентузіазм, відданість своїй справі, любов до рідного краю. Всюди: в лікарні, школі, бібліотеці, спортивному комплексі, концертному залі люди працюють натхненно, з творчістю, не зупиняються на досягнутому, мріють і втілюють свої мрії в життя.

Фото без описуАле так було не завжди. Балтський міський голова Сергій Мазур  розповів  про непростий шлях до успіху громади, поділився планами її розвитку.  Повідомив і про ставлення людей до змін, їх участь в управлінні громадою через органи самоорганізації населення. За його словами, багато скептиків та опонентів   вже змінили своє ставлення до змін і стали його союзниками.

Представники нашої делегації  ознайомились з організацією роботи закладів освіти, медицини, спорту, культури, комунальних підприємств. Головною складовою розвитку міської громади є дотримання єдиних прозорих правил для всіх землекористувачів та підприємців. Зокрема, у сфері земельних відносин існують правила: маєш 50 гектар землі, повинен створити одне робоче місце, займаєшся сільським господарством - сплачуй податки. Міська рада активно застосовує нові методи. Саме під час нашого візиту проходив земельний аукцион, по закінченні якого міський голова із задоволенням повідомив, що результати перевершили очікування.

Вагомим чинником розвитку є також участь у всіх можливих державних  та міжнародних проектах.

Представники Доманівської громади відвідали Балтську міську публічну бібліотеку, Центр первинної медико-санітарної допомоги, ЗЗСО №2, КП «Балтаводоканал», комунальне некомерційне підприємство «Спортивний Клуб "БАЛТА»,  педагогічний фаховий коледж, концерний зал, міський стадіон.

Наша делегація ознайомилася з роботою одного з яскравих прикладів втілення проектів місцевого розвитку – КНП «Балтська багатопрофільна лікарня». Заступник директора з комерційної діяльності Роман Кацмаза детально  розповів про методи роботи підприємства, комплексний підхід до забезпечення належних умов надання медичних послуг, залученням грантових та бюджетних коштів для оснащення закладу високотехнологічним медичним обладнанням. Ми побачили сучасне кардіологічне, прийомне відділеня. В кожній дрібниці відчувається, що працюють закохані у свою справу професіонали.

По завершенню візиту Доманівський селищний голова Віктор Власюк подякував Балтському міському голові Сергію Мазуру та його команді за досвід, який підтвердив, що діючи злагоджено, цілеспрямовано можна вирішити всі проблеми.

Натхненні успіхом колег впевнені, ми залишимо в минулому всі негаразди і  наша квітуча Доманівщина засяє новими здобутками.    

   Слідкуйте за нашим сайтом, попереду Вас чекає детальна презентація.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь