A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Зустріч Доманівського селищного голови з жителями сіл петропавлівка, Олександродар та Сила

Дата: 16.06.2021 11:44
Кількість переглядів: 541

Фото без опису15 червня відбулася зустріч Доманівського селищного голови Віктора Власюка з жителями сіл Петропавлівка, Олександродар та Сила.

Зустріч проведена в Олександродарському будинку культури за участі курівників виконавчих органів селищної ради, старост та членів постійної комісії селищної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, планування території, охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів, архітектури та будівництва.

Фото без описуНа початку зустрічі, Доманівський селищний голова поінформував жителів про соціально - економічний стан громади, питання та шляхи вирішення болючих проблем: збереження шкіл, покращення якості освіти; ремонт фельдшерського пункту, вдосконалення водопостачання сіл.

Основною темою зустрічі було питання ефективного використання земельних ресурсів, шляхи наповнення бюджету селищної ради. Обговорення проблем щодо виділення земельної ділянки (150 га) для сінокосіння та ОСГ. Селищний голова підтримав пропозицію громадян при виділенні земельних ділянок надавати пріоритет місцевим жителям.

Фото без описуНачальник відділу економіки, розвитку сільських територій та земельних відносин Світлана Новаківська проаналізувала хід декларування, зазначивши, що у 2020 році кількість поданих жителями сіл Петропавлівка, Олександродар, Сила становила лише 22%.

Створена селищним головою робоча група проводить роботу з кожним платником податків. У результаті в 2021 році вже задекларували свої доходи 42% громадян. Видатки на утримання закладів та надання соціальних, освітніх, медичних та культурних послуг жителям сіл Петропавлівка, Олександродар, Сила у бюджеті громади на 2021 рік передбачено у сумі 3,378 млн грн, натомість планується надходження коштів до бюджету за використання земельних ресурсів у сумі 1,259 млн грн.

У ході обговорення учасники зустрічі дійшли згоди, що наш добробут залежить саме від нас.

Розглянуто порядок щодо легалізації підприємницької діяльності, створення сімейних фермерських господарств, отримання державних дотацій, пільгових позик тощо.

По завершенні зустрічі Віктор Власюк подякував мешканцям за спілкування та запевнив, що керівництво громади завжди відкрите для кожного жителя і наголосив, що тільки спільними зусиллями  зможемо збудувати квітучу громаду. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь