A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Лише спільними зусиллями побудуємо успішну та квітучу громаду!

Дата: 15.04.2021 11:07
Кількість переглядів: 670

В умовах "червоної" зони карантину селищна рада продовжує інтенсивно наводити лад в нашому спільному домі.

Сьогодні в громаді багато нагальних проблем, які потребують термінового вирішення. Це створення спроможної освітньої мережі, покращення медичного обслуговування, ефективне використання землі, ремонт доріг і налагодження нормального автобусного сполучення, забезпечення людей якісною питною водою та багато інших не менш важливих питань. Всі проблеми ми намагаємось вирішити якомога швидше, але в успішне будівництво має покласти свою цеглинку кожен з нас, жителів Доманівської громади. Тільки за таких умов ми перетворимо рідний край в успішний, комфортний, безпечний дім.

Основною складовою бюджету є плата за землю. Громадяни, які мають у власності землю сільськогосподарського використання до 1 травня зобов’язані задекларувати свої доходи. Але не всі розуміють наскільки це важливо для нормального функціонування шкіл, дитячих садків, лікарень. Саме з цих коштів ми зможемо збудувати нові дитячі майданчики, водонапірні башти, дороги та тротуари.

Тоді як в Маринівському окрузі вже задекларували свої доходи 99 % власників, у Щасливському – 95,3%, в Петропавлівці відзвітували лише 18,2 % (60 осіб із 328),  Доманівці – 20% (40 осіб із 202). Не бажання декларувати доходи свідчить про те, що люди, отримуючи дохід від користування головним багатством народу, не планують сплачувати податки.

Складна ситуація також з податком на нерухоме майно. За одну й ту саму торгову площу деякі підприємці ухитрились сплачувати в десятки разів менше, чим їх колеги. Зараз фахівці працюють по створенню справедливих умов для всіх без винятку підприємців.

Наші діти заслуговують на успішне, щасливе майбутнє. А для цього потрібна спроможна освітня мережа, яка забезпечить доступну якісну повну середню освіту відповідно до нового Закону України "Про повну середню освіту". Проаналізовано наповнюваність класів, успішність учнів, результати ЗНО. На жаль, показники успішності не втішні. Тому всім нам, вчителям, батькам, потрібно терміново змінювати своє відношення до викладання предметів та навчання. В ході підготовки до розгляду на пленарному засіданні ради ці питання обговорювались керівництвом селищної ради на зустрічах з педагогами Доманівського ЗЗСО № 1, Маринівських шкіл, проведено анонімне опитування батьків. Після скасування карантинних обмежень зустрічі з педагогічними колективами, батьками будуть проведені і в інших школах. А поки що не стійте осторонь, вносьте свої пропозиції, разом ми зможемо швидко вжити дієвих заходів і виведемо освітню галузь із кризи. Перші кроки вже зроблено. В лютому цього року депутати селищної ради надіслали звернення до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України з проханням внести зміни до Закону України "Про повну середню освіту". Народні депутати прислухались і законопроєкт зі змінами вже зареєстрований у Верховній Раді України.

У цьому році бюджет громади не дозволяє власним коштом вирішити усі проблеми, які накопичувались роками, тому намагаємось залучити кошти з державного, обласного бюджету, міжнародних фондів. Підготовлені та подані заявки для участі президентській програмі "Здорова Україна", обласному конкурсу інвестиційних проєктів, в конкурсах з підключення віддалених сіл до швидкісного Інтернету, створення Центру сімейного простору, спроможних освітньої мережі та первинної медичної допомоги, адже якість медичного обслуговування, його доступність викликає занепокоєння у всіх.

Працівниками структурних підрозділів селищної ради підготовлені та чекають розгляду ряд необхідних для громадян програм з питань освіти, захисту прав дитини, водопостачання, цивільного захисту населення, боротьби зі злочинністю. З проєктами можна познайомитись на сайті громади. В планах покращення охорони здоров'я, створення на території громади поліцейських станцій, пожежного загону.

За поданням селищної ради вже погоджено надання субвенції з обласного бюджету на будівництво дороги Володимирівка – Трудолюбівка, замовлений проєкт ремонту вул. Пастера в смт Доманівка.

Працівники з благоустрою невтомно прибирають вулиці, сквери, кладовища. За допомогою не байдужих земляків розпочата ліквідація не санкціонованих сміттєзвалищ. Поки що централізований вивіз сміття організувати не має можливості, але це питання стоїть на особливому контролі. Віримо, його теж вдасться вирішити зовсім скоро. Тому звертаємось до всіх жителів громади: "Бережіть довкілля, відвозьте сміття лише на спеціально відведені сміттєзвалища. За доброю українською традицією прибирайте до Великодня не лише свої оселі, але й прилеглу до садиби територію, висаджуйте квіти під парканами".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь