A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

5 квітня проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Доманівській селищній раді

Дата: 05.04.2021 16:00
Кількість переглядів: 488

Фото без описуПід час засідання розглянуто питання про стан епідемічної ситуації щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та запровадження додаткових посилених протиепідемічних обмежень на території Миколаївської області.

На початку засідання голова комісії, Доманівський селищний голова Віктор Власюк наголосив на необхідності безумовного виконання та посилення протиепідемічних заходів щодо запобігання поширення респіраторної хвороби COVID-19.

«Сьогодні за повідомленням лікарів спостерігається зміна тенденції захворювання на коронавірус за віковою ознакою, збільшується виявлення інфекції у молодшого покоління українців. Тому закликаю керівників навчальних закладів  постійно проводити роз’яснювальну роботу з дітьми та батьками щодо додержання карантинних заходів, а саме правил перебування на вулиці учнів без нагальної потреби», -  наголосив він.

Також селищний голова зазначив, що майже кожна третя сім’я, яка проживає у громаді зіштовхнулась з ситуацією де були хворі або члени сім'ї перебували на самоізоляції. Простежується негативна тенденція щодо збільшення кількості смертельних випадків серед жителів громади, що свідчить про важливість та необхідність дотримання карантинних заходів.

Фото без описуЗаслухавши та обговоривши інформацію щодо поширення на території Миколаївської області та у зв’язку зі значною інтенсифікацією епідемічного процесу на території громади комісія вирішила:

Враховуючи збільшення кількості випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19) серед мешканців Доманівської громади, значне зростання серед захворілих кількості випадків, які потребують госпіталізації, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечення можливості лікарні громади надавати своєчасно допомогу хворим на COVID-19 шляхом їх госпіталізації, особливо тяжкохворих, а також відповідно до розділу III пункту 2 рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 лютого 2021 року (протокол №6) щодо забезпечення посилення протиепідемічних заходів рекомендовано додатково до обмежень, передбачених  пунктом 35 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», та передбачених рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації від 25 березня 2021 року (протокол №12 пункт 2) з 5 до 17 квітня 2021 року на території Доманівської селищної ради продовжити обмежувальні заходи, що діють при "червоному" рівні епідемічної небезпеки.  

Також вирішено додатково ввести наступні обмеження: 

  • призупинити освітній процес у закладах позашкільної освіти усіх типів та форм власності;
  • організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти, у тому числі для 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, з використанням технологій дистанційного навчання;
  • обмежити роботу закладів дошкільної освіти відповідно до вимог постанови КМУ  від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами);
  • Директору Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Промінець» Доманівської селищної ради здійснювати надання реабілітаційних послуг за спеціально розробленим графіком;
  • Посилити роботу робочої групи, створеної при Доманівській селищній раді  щодо дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину.

Забезпечити інформування населення щодо запроваджених обмежень на території Доманівської селищної ради та провести роз’яснювальну роботу серед мешканців громади щодо необхідності дотримання цих обмежень, а саме: головному лікарю КНП «Доманівська багатопрофільна лікарня» Доманівської селищної ради  Гузенко Л.Ю. та головному  лікарю КНП «Доманівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Доманівської селищної ради  Подолян Н.П. терміново записати та розмістити на сторінці селищної ради у Facebook  відео звернення до жителів громади

Рекомендувати керівникам підприємств всіх форм власності розглянути можливість переведення працівників на дистанційну форму роботи., крім  підприємств, установ та організацій, які надають фінансові, банківські та житлово-комунальні послуги, забезпечують охорону здоров’я, здійснюють продовольче забезпечення, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації.

Рекомендувати т. в. о. начальника Доманівського відділення № 2 Вознесенського районного відділу ГУ Національної поліції в Миколаївської області, в межах компетенції, забезпечити:

  • контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням вищезазначених обмежень на території селищної  ради;
  • контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 35 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), та передбачених рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Доманівській селищній раді від 26 березня 2021 року (протокол № 5).

Забезпечити виконання на території Доманівської селищної ради посилених обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених  пунктом 35 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2» (зі змінами), та передбачених рішенням  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Доманівській селищній раді.

          Строк: на час дії карантинних обмежень.

Забезпечити проведення заходів контролю за дотриманням працівниками у приміщеннях підпорядкованих установ, підприємств та організацій встановлених карантинних вимог.

          Строк: на час дії карантину.

Протокол засідання додається


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь