A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Інформація для власників земельних часток(паїв) (одноосібників) щодо обовязкового декларування

Дата: 24.03.2021 17:08
Кількість переглядів: 1403

Фото без описуВласники земельних часток (паїв) (одноосібники),  які самостійно обробляють свої ділянки, вирощують на них сільськогосподарську продукцію  зобов’язані  заповнити і подати до 1 травня 2021 року річну податкову декларацію про доходи,   з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб за  2020 рік.  Покращення  стану  місцевого  бюджету  безпосередньо залежать від  виконання  усіма  податкового обов'язку. Задекларовані доходи оподатковуватися за ставкою 18%. Аналіз засвідчує, що не всі одноосібники декларують свої доходи від використання земельних ділянок, відсоток подачі декларацій дуже низький.

В минулому році  через  несприятливі погодні  умови  виробники   недоотримали  очікуваний  урожай. Але всі товаровиробники в  яких  оформлені  договори оренди  земельних  паїв  сплачують  податок  з доходу, що отримав  власник паю, незалежно  від  фінансового стану. З року в рік  частина одноосібників добросовісно сплачують платежі - інша хитрує  та мудрує, щоб зекономити кошти. Несправедливо. Земля  надана у власність  з цільовим призначенням  для ТОВАРНОГО виробництва.   В державних  органах  є  можливості   застосувати  заходи впливу .

Серед них, за частиною першою статті 164 ( порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х  передбачена  адміністративна  відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від  17000,00 гривень .

Як приклад ,  в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером: 662/477/20 громадянина Х.  притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі  17000,00 гривень  за здійснення  господарської діяльності  без державної реєстрації на протязі 2016-2018 років з виробництва та продажу сільськогосподарської  продукції .  Суд прийшов до висновку,  що його вина підтверджена і кваліфікована правильно, оскільки під господарською діяльністю розуміється діяльність суб’єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення  та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, при цьому господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб’єкти підприємництва підприємцями. 

  •  Ст. 164 Кодексу … передбачено адміністративну  відповідальність  за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про майновий стан і доходи   чи включення до такої декларацій перекручених даних;
  • За ст. 84 Порушення законодавства  про  захист  рослин , за екологічно необґрунтовані засоби захисту рослин, за поширення шкідливих організмів , внаслідок порушення технології вирощування  рослин  сільськогосподарського призначення;
  • За ст. 105 Порушення правил  фіто санітарних заходів;
  • За ст. 109 Порушення правил технічної  експлуатації  сільськогосподарських машин та техніки безпеки.

Можуть бути  виявлені  порушення законодавства  щодо використання найманої праці без оформлення трудових відносин,  про охорону праці , про використання пестицидів  та  багато  інших.

До одноосібників, які  порушують  обов’язок декларування будуть застосовані всі можливі заходи впливу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь