A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Увага! Шахрайські схеми щодо земельних ділянок!

Дата: 24.03.2021 16:10
Кількість переглядів: 434

На даний час, земельна реформа перебуває на фінішній прямій. З 1 липня 2021 року стартує відкриття ринку землі і разом з ним з’являються нові ризики, адже цінний земельний актив завжди приваблює шахраїв, які шляхом різних маніпуляцій із даними державних реєстрів спробують у аграрного підприємства захопити чи привласнити земельну ділянку (пай), яку  обробляє згідно угоди про оренду.

Однією із схем таких незаконних дій є дострокове припинення договорів оренди. Тобто, сільськогосподарське підприємство обробляючи земельні ділянки (паї), у які вкладає свої кошти на підставі офіційно зареєстрованих договорів оренди та сплачуючи відповідні податки до місцевого бюджету може без свого відома позбутися права користування орендованими земельними ділянками, шляхом вчинення незаконних реєстраційних дій та понести збитки. Нажаль, з такими випадками зіткнулись деякі сільськогосподарські підприємства, які функціонують на території Доманівської селищної ради.  

Для вчинення таких реєстраційних дій потрібно отримати довіреність від власника земельної ділянки. Одну із таких довіреностей для юридичної оцінки надав до Доманівської селищної ради керівник сільськогосподарського підприємства, який зіткнувся з вищезазначеними випадками.  Пропонуємо вам ознайомитися з текстом довіреності про право реєстрації (стилістика збережена):  Я, _***, усвідомлюючи значення своїх дій та згідно вільного волевиявлення, яке повністю відповідає моїй внутрішній волі надаю право__*** подавати від мого імені БУДЬ-ЯКІ  заяви, в тому числі про реєстрацію ПРАВА  ВЛАСНОСТІ,  про ВНЕСЕННЯ ЗМІН та будь - які  інші дії,  необхідність у подані яких буде викликана вимогами чинного законодавства, ЗАРЕЄСТРУВАТИ  ПРАВО ВЛАСНОСТІ у відповідних органах, в разі необхідності укласти та підписати договір оренди земельної ділянки, визначаючи на ВЛАСНИЙ  РОЗСУД орендну плату  та всі умови договору… а також вчиняти  будь- які дії, пов’язані з цією  довіреністю з правом підпису та отримання документів.

Відповідно до законодавства дострокове розірвання угод щодо права оренди здійснюється виключно у судовому порядку або за взаємною згодою сторін орендодавця та орендаря відповідно, тобто власника земельної ділянки та підприємця, який орендує відповідну земельну ділянку.  

Доманівська селищна рада звертається до власників земельних ділянок, що отримуючи короткочасну матеріальну винагороду у разі добровільної передачі прав на земельну ділянку згідно вищеозначеної довіреності для здійснення сторонніми особами нотаріальних дій, ви ризикуєте втратити отримання орендної плати за землю, а також ризикуєте назавжди позбутися права власності на свою земельну ділянку.

Бережіть своє майно, будьте пильними не піддавайтесь на оманливі дії шахраїв!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь