A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

До відома громадян! Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надає пояснення щодо питання встановлення додаткового передавача у селищі Доманівка

Дата: 19.03.2021 14:01
Кількість переглядів: 788

На звернення Доманівської селищної ради до народного депутата України ІХ скликання Чорноморова А.О., голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Герасим’юк О.В., голови Миколаївської  обласної державної адміністрації Кіма В.О., керівника ТОВ «ЗЕОНБУД» Аляб’євої І.М. щодо сприяння у вирішенні питання встановлення додаткового передавача у селищі  Доманівка, затвердженим рішенням Доманівської селищної ради від 19 лютого 2021 року № 9.  

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надає пояснення:

Національною радою розглянуто звернення депутатів Доманівської селищної ради щодо сприяння у вирішенні питання встановлення додаткового передавача цифрового телебачення у смт Доманівка Вознесенського району Миколаївської області.

Сприяння розширенню цифрового покриття є одним з пріоритетних напрямків роботи Національної ради.

У відповідності з планом розширення мультиплексу МХ-1, триває комплекс робіт зі встановлення додаткових передавальних станцій, у тому числі у Миколаївській області. Для використання у смт Доманівка для МХ-1 підібрано 26 ТВК.

29 жовтня 2020 року Національна рада ухвалила рішення № 1351 - 1354, якими продовжила строк дії ліцензій провайдера програмної послуги загальнонаціональних багатоканальних телемереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 ТОВ «ЗЕОНБУД».

Згідно із цими рішеннями, на ТОВ «ЗЕОНБУД» покладено низку зобов’язань щодо забезпечення введення в експлуатацію додаткових передавальних станцій багатоканальної телемережі МХ-1: 14 передавальних стканцій у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганських областях до 31.12.2020 року; 26 передавальних станцій, з яких три - смт Веселинове, смт Сланець, смт Доманівка у Миколаївській області протягом чотирьох місяців після вимкнення аналогового телебачення.

Зобов’язання щодо встановлення 14 додаткових станцій компанією переважно виконано. Решта передавачів із 47 додаткових, зокрема у смт Доманівка, смт Веселинове, смт Єланець Миколаївської області, компанія планує запустити протягом чотирьох місяців після вимкнення аналогового  телебачення, внесення відповідних змін до ліцензії ТОВ «ЗЕОНБУД» та укладання додаткових угод між ТОВ «ЗЕОНБУД» і загальнонаціональними мовниками мережі МХ-1.  

Після встановлення додаткових передавачів ТОВ «ЗЕОНБУД» планує провести комплексний аналіз покриття цифрової мережі і визначити подальшу стратегію її розвитку, під час якої візьме до уваги стан покриття цифровим сигналом окремих районів із незадовільним покриттям.

Місцеві мовники до завершення переходу на цифрове мовлення продовжують мовити в аналоговому стандарті, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1263 «Деякі питання використання радіочастотного ресурсу України», якою аналогове мовлення для місцевих мовників відновлено до 31 березня 2021 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь