A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Зустріч у Доманівському ЗЗСО №1 щодо обговорення питань розвитку освітньої галузі Доманівської громади

Дата: 17.03.2021 15:00
Кількість переглядів: 796

Фото без опису16 березня у Доманівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІст.№1 проведено зустріч селищного голови Віктора Власюка за участі начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Олександри Тихолаз з педагогічним колективом.

Під час зустрічі обговорено стан справ у освітній галузі громади, покращення якості надання освітніх послуг, шляхи реформування освіти відповідно до нового Закону України "Про повну загальну середню освіту".

На початку зустрічі Віктор Власюк зазначив: «Сьогодні освіта є однією з пріоритетних галузей Доманівщини, адже вона охоплює значну частину населення і є найбільшим роботодавцем громади. Я, особисто ініціював, проведення особистих зустрічей протягом березня з педагогічними колективами закладів освіти з метою отримання від вас та батьків пропозицій для подальшого розроблення та прийняття управлінських рішень щодо покращення надання освітніх послуг здобувачам освіти у нашій громаді».

Селищний голова розповів присутнім про необхідність створення у громаді   освітнього закладу, з періодом навчання 12 років, про стимулювання учнів до високих результатів у навчанні, а саме: виплати стипендій, премій, проведення олімпіад та конкурсів із залученням інших учнів шкіл інших громад Миколаївської області. Також Віктор Власюк закликав педагогів змінювати підходи до освтнього процесу та покращувати якісні показники освіти. «Результатом такої роботи стане покращення результатів зовнішнього незалежного оцінювання та конкурентоспроможність випускників до вступу у вищі навчальні заклади за бюджетні кошти», - зазначив він.  

Фото без описуУ процесі обговорення педагоги надали пропозиції щодо вдосконалення дистанційного навчання в умовах пандемії COVID-19, збільшення кількості гуртків для охоплення позашкільною освітою учнів, розширення технічної бази для навчання за новими стандартами НУШ, впровадження смарт освіти.

Заступник директора з навчально - виховної роботи Людмила Савіна зазначила, що у навчального закладу є потенціал для розвитку.  У грудні минулого року заклад отримав сучасну STEEM-лабораторію, що  дозволить учням отримувати якісно-нові знання з основ робототехніки, інженерного програмування та інших прикладних наук.

Вікторія Станіславчук подякувала Віктору Власюку за організацію безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів та пільгових категорій дітей, які навчаються в старших класах, наголосила на важливості збереження груп продовженого дня у освітньому закладі. Також вона звернулась до селищного голови щодо зміни формату проходження медичних оглядів працівників школи у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації спричиненою коронавірусом COVID-19.

Підводячи підсумки зустрічі, директор школи Віталій Богдан закликав педагогів активно долучатися до процесу змін, надавати пропозиції щодо покращення якості надання освітніх послуг Доманівської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь