A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

До відома громадян щодо декларування майна та доходів!

Дата: 25.02.2021 13:34
Кількість переглядів: 1150

Шановні громадяни!

        Повідомляємо  , що відповідно ст. 67 Конституції  України та  с.179.1 Податкового кодексу України  , Вам необхідно подати декларацію про майно та отримані доходи ( далі податкову декларацію) ,  в якій зазначити  отримані у 2020 році  доходи  з яких не сплачено відповідні податки.

          Одним із основних доходів , які необхідно задекларувати, є дохід , отриманий від продажу  сільгосппродукції , вирощеної  особисто фізичною особою -власником земельних ділянок. Стаття 165.1.24 Податкового кодексу України роз’яснює  які доходи не включаються  до розрахунку загального  оподатковуваного доходу.  А саме : звільняються від оподаткування доходи , отримані від продажу власної  сільськогосподарської продукції , що вирощена , вигодована , виловлена , зібрана , виготовлена , вироблена, оброблена  та/або перероблена безпосередньо  фізичною особою  на земельних ділянках , наданих їй у розмірах , встановлених  Земельним кодексом України для  ведення:

         1.Садівництва  та/або для будівництва і обслуговування  житлового будинку , господарських будівель  і споруд (присадибні ділянки) та / або для індивідуального  дачного будівництва.

  1. Особистого селянського господарства  та/або земельні частки (паї) , виділені в натурі (на місцевості) , сукупний розмір яких  не перевищує  2 гектари .

Якщо розмір земельних ділянок  перевищує 2 гектари , дохід від продажу  сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню  на загальних підставах. А саме нараховується і сплачується  податок з доходів фізичних осіб в розмірі 18% від отриманого доходу та військовий збір в розмірі 1.5 %.

          Статтею 111 Податкового кодексу України визначено , що за порушення законів  з питань оподаткування  та іншого законодавства , контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи , застосовується  як фінансова , адміністративна та кримінальна відповідальність.

           З метою уникнення порушень податкового законодавства , запрошуємо Вас  до Доманівської ДПІ (смт. Доманівка вул..Космонавтів № 5 , з 8.00 до 17.00 ( в п’ятницю  до 15.45)виконати свій конституційний обов’язок  та подати декларацію про отриманий дохід від земельної частки (паю).

          Декларація подається особисто або через уповноважену особу. Бланки декларацій Ви можете отримати в Доманівській ДПІ та Доманівській селищній раді безкоштовно.  Подається декларація  особисто в ДПІ, надсилається поштою або засобами телекомунікаційного зв’язку .

          Декларацію потрібно подати до 30 квітня 2021 року.         

Консультацію  стосовно подання  податкової  декларації Ви можете отримати в Доманівській ДПІ за телефоном  (05152) 9-12-30 .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь