A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

На період з 00:00 годин 8 січня до 00:00 годин 25 січня буде запроваджено посилені карантинні обмеження.

Дата: 06.01.2021 14:03
Кількість переглядів: 482

Фото без опису

Зокрема, буде обмежено роботу: закладів громадського харчування (крім адресної доставки замовлень та замовлень навинос), розважальних закладів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, закладів культури і проведення культурних масових заходів, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, проведення масових заходів, крім організації гірськолижного дозвілля (без роботи закладів громадського харчування та продажу алкогольних напоїв). Також буде обмежено діяльність непродовольчих ринків, відвідування закладів освіти, крім дитсадків.

Посилений карантин не передбачає обмеження роботи громадського транспорту — як міського, так і міжміського сполучення. Дозволяється організація «новорічних ялинок» без концертів, проведення офіційних спортивних заходів без глядачів, робота закладів торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами. Передбачається, що працюватимуть АЗС, фінансові установи, оператори поштового зв’язку, а також заклади медичної практики, ветеринарної практики, заклади з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів. Перукарні та салони краси можуть працювати виключно за попереднім записом.

Очікується, що запровадження посиленого карантину та його дотримання дозволить знизити до 50% кількість нових випадків інфікування COVID-19. Для прикладу: в європейських країнах завдяки дії повного локдауну, яким встановлюється комендантська година, обмежено пересування громадян, за три тижні спостерігається зменшення до 80% кількості нових випадків захворювання.

Необхідність посилення карантинних обмежень пов’язана з декількома факторами. Так, незважаючи на певну стабілізацію ситуації в країні щодо розповсюдження коронавірусної хвороби, кількість нових випадків інфікування залишається достатньо великою. Вітчизняна медична система працює в напруженому режимі. Крім цього, не виключається певний спалах захворюваності після новорічних свят. Водночас наприкінці січня в країні традиційно фіксується пікове зростання захворювання на грип. Посилений карантин дозволить зменшити контактування між людьми, і, як результат, знизити кількість хворих та розвантажити медичну систему.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь