A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Правила безпеки під час місцевих виборів 2020

Дата: 16.10.2020 11:48
Кількість переглядів: 809

Фото без опису

На дільницях діятимуть безпекові заходи, визначені постановою №641, яка регулює правила перебування у громадських місцях.

"На наш погляд ми не обмежуємо жодних прав і свобод людини. Ми даємо право зробити всім те, що й передбачено Конституцією - здійснити своє право вибору, - зазначив Віктор Ляшко, заступник Міністра охорони здоров'я України. - У той же час ми врегулювали деякі протиепідемічні норми, виконання яких дозволить запобігти інфікуванню коронавірусною хворобою та іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями під час здійснення цього процесу".

Також Віктор Ляшко зауважив деякі застороги та обмеження, які діятимуть на місцевих виборах:

  • Люди з підвищеною температурою або ознаками хвороби будуть рухатися за окремим маршрутом – для них буде обладнана окрема кабінка. І про це повідомляють усіх присутніх у приміщенні, аби була дотримана дистанція.
  • Якщо людина відмовляється одягати маску, її також мусять допустити до голосування за тим самим окремим маршрутом. Опісля вона має понести адміністративну відповідальність за порушення протиепідемічних норм і законодавства.
  • Оскільки неможливо регулювати кількість спостерігачів, а також представників різних політичних сил, журналістів, то норма про кількість людей на квадратний метр не поширюється на виборчу дільницю. Проте МОЗ звертається до всіх з проханням не робити скупчення всередині виборчих дільниць.
  • Журналістів будуть допускати на виборчу дільницю. Але брифінги за результатами голосування рекомендовано проводити зовні приміщення, щоб запобігти великому скупченню. Особливо це буде стосуватися політиків, а також перших осіб держави. Віктор Ляшко додав, що зазвичай подібні брифінги проводились всередині приміщень.
  • Якщо будуть сприятливі погодні умови МОЗ пропонує всі інформаційні матеріали розміщувати зовні приміщень, щоб виборці могли спокійно ознайомитись з програмами, з біографіями, а також іншими матеріалами, доки чекатимуть можливості зайти голосувати.

Джерело https://decentralization.gov.ua/news/12858?page=2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь