Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Зростай і розквітай, рідна Доманівко!

Дата: 11.09.2020 15:28
Кількість переглядів: 1923

Фото без опису

12 вересня ми всі разом відзначатимемо 218-й день народження нашої Доманівки. День селища -- це ще один привід зізнатися в любові рідній Доманівці.

  Найбільшою гордістю нашого селища, нашої громади  є жителі. Усі досягнення, здобутки, надбання, якими багата наша громада, складаються з щоденної праці, знань і талантів її мешканців. У цей складний, випробувальний час, як для України, так і для нашої громади, нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною, мати різні думки і погляди, але вміти чути один одного, знаходити компроміси та досягати бажаних цілей для розвитку громади, селища.

  В 2020 році спільними зусиллями громадськості, депутатського корпусу, членів виконавчого корпусу вирішено низку питань. Це затвердження містобудівної документації «Генеральний план та план зонування території смт.Доманівка». В рамках програми  «U-LEAD», з метою  надання адміністративних послуг, на території громади відкрито сучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) з новими меблями та в подальшому в 2020 році чекаємо нове комп’ютерне обладнання. Враховуючи пропозиції жителів поважного віку, які проводять своє дозвілля у парку в центрі нашого селища, селищною радою придбано комфортні паркові лави та встановлено під час реалізації проекту #БУР «Будуймо Україну Разом». Здійснено роботи по проведенню вуличного освітлення с.Чорталка (вул.Пушкінська, вул.Садова, вул.Лермонтова) на суму 55 661грн, с.Царедарівка (вул.Молодіжна) на суму 40 001 грн, с.Сила (вул.Центральна, вул.Садова, вул.Польова) на суму 62 363 грн, с.Олександродар (вул.Степова, вул.Молодіжна, вул.Механізаторів, вул.Омеляновича-Павленка, вул.Центральна, вул.Дальня, вул.Польова) на суму 136 267 грн та  на завершення робіт по здійсненню вуличного освітлення  с.Копані на суму 136 267 грн.

  За рахунок коштів  обласного бюджету здійснено поточний ремонт вуличного покриття по вул. Пирогова та Соборності на суму майже 400 тис. грн.

  Втілюючи в життя нові стандарти якості освіти, у рамках національного проекту «Нова українська школа» Доманівським закладам загальної середньої освіти №1 та №2  для придбання сучасних меблів для початкових класів нової української школи та закупівлі засобів навчання та обладнання (крім комп’ютерного) виділено кошти в сумі 386 039 грн (із них 221 462 грн -- субвенція з обласного бюджету, 164 577 грн -- співфінансування з селищного бюджету). 

  У цьому році Доманівський заклад загальної середньої освіти №2 отримав новий шкільний автобус за кошти державного та обласного бюджету та співфінансування селищної ради в сумі 200 000 грн.

  Доманівським закладам загальної середньої освіти №1 та №2 на придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) виділено кошти в сумі 777 800 грн (із них 700 000 грн -- субвенція з обласного бюджету, 77 800 грн -- співфінансування з селищного бюджету) та на забезпечення належних санітарно - гігієнічних умов у навчальних закладах виділено кошти в сумі 652 605 грн (із них 587 344 грн -- субвенція з обласного бюджету, 65 261 грн -- співфінансування з селищного бюджету). 

 На сьогодні є ще багато невирішених питань, як в Доманівці, так в цілому в громаді, у сфері освіти, медичній галузі, благоустрою. Тому попереду багато роботи. Дякую всім доманівцям: представникам бізнесу, працівникам підприємств, установ і організацій, депутатському корпусу, громадським об’єднанням, всім, хто вносить посильний вклад у розвиток селища, віддає частку своєї любові до малої батьківщини. Разом – ми сила, яка допомагає творити, розвиватись, вирішувати важливі питання.

  Тож з нагоди Дня селища від усієї душі вітаю жителів Доманівської громади зі святом, бажаю здоров’я, мирного неба, спокою, злагоди, добробуту. Нехай же зростає та процвітає наше улюблене селище!

                                                                                                                                               Галина ШУЛЬГІНА.

                                                                                                                     Секретар Доманівської селищної ради.

  Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь