A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Пам’ятаємо заради майбутнього

Дата: 31.08.2020 13:29
Кількість переглядів: 1368

      У суботу, 29 серпня, у нашій державі відзначили День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Цей день було встановлено згідно з Указом Президента від 23 серпня 2019 року "на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві".

     Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли унаслідок протистояння російським військам українські військові потрапили в оточення. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому "зеленому коридорі" 366 українських вояків загинули, 429 зазнали поранення різного ступеня тяжкості, 300 потрапили в полон.

  Ті трагічні події розгорталися на сході України на полях соняшників, які вже поспіли. І саме під цими соняхами загинули сотні українських воїнів. Саме тому ця квітка стала символом Дня пам’яті захисників України. Адже Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім.

  У рамках Всеукраїнської акції «Сонях пам’яті» з нагоди Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у Доманівці, біля Стіни Пам’яті, зібралися представники трудових колективів, громадських організацій, учасники бойових дій, рідні, друзі  загиблих героїв.

  -- Наша глибока вдячність і вічна пам’ять героям, які поклали на вівтар свободи та незалежності нашої країни найдорожче, що мали, – своє життя, -- сказали, виступаючи на пам’ятному заході, заступник голови Доманівської районної державної адміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Наталія Фалько та секретар Доманівської селищної ради Галина Шульгіна. Вони побажали  усім присутнім, їх родинам, всім жителям Доманівщини міцного здоров’я й благополуччя, мирного неба над головою, щастя й процвітання усім нам та нашій славній Україні.

  У виконанні Ігоря Коршенка та Анастасії Поляк прозвучали пісні на патріотичну тематику.

  Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять про полеглих захисників рідної української землі, згадали поіменно наших воїнів-земляків, чиї імена занесено до Книги пам’яті полеглих за Україну: Андрія Матвієнка, Олександра Ливадара, Івана Кучмія, Івана Усатенка, Олександра Кушніра, Олександра Єдина, Геннадія Левицького, Віктора Зельмановича. До підніжжя Стіни Пам’яті лягають квіти та символ Дня пам’яті захисників України – соняхи.

        На передодні Дня пам'яті захисників 28 серпня  на стадіоні 30 років Перемоги  селища Доманівка, відбулася хода пам’яті  загиблих на Донбасі захисників  України нашим землякам, кращим чоловікам, учасникам бойових дій АТО, які стали справжньою українською легендою, їхнім родинам, матерям, сини яких загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Під час заходу відбулося спілкування з кожним учасником бойових дій АТО, як з «живою пам’яттю» їхніх подвигів. Всім учасникам заходу закріпили соняшник, як символ Дня пам'яті захисників.


Фото без опису  Фото без опису Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь