A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Про головне із серпневого засідання виконавчого комітету

Дата: 19.08.2020 10:05
Кількість переглядів: 1562

На початку третього робочого тижня, 18 серпня, у залі засідань селищної ради відбулося засідання членів виконавчого комітету, у роботі якого взяло участь 11 членів виконкому із 21-ти осіб затвердженого складу. Всього розглянуто 12 питань порядку денного.

Першочерговому розгляду підлягали проекти, що вирішують внутрішні питання, які стосуються  внесення змін у склад комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, визнання будинку за адресою Космонавтів 3, одноповерховим житловим будинком квартирного типу, з двома індивідуальними житловими квартирами та присвоєння адреси однієї з квартир, встановлення на квартирний облік осіб з числа громадян, які потребують поліпшення житлових умов проживання, серед них дитина-сирота, яка знаходиться в прийомній сім’ї. А також, членами виконкому підтримано проект щодо тимчасового влаштування до відділення стаціонарного догляду Територіального центру соціального обслуговування Доманівської райдержадміністрації (до 31 грудня) сімейну пару Вільчинських з с. Копані, які хворіють та в силу своїх поважних років потребують постійного догляду, та які не мають рідних.

Окрім цього, члени виконкому заслухали звіти про проведену роботу дорадчого органу з питань молодіжної політики в громаді Молодіжної ради та про стан роботи по забезпеченню вимог законодавства щодо розгляду звернень громадян за І півріччя 2020 року, доповідач - начальник юридичного відділу Дмитро Савін.

Розглянуто питання, що стосуються роботи відділу освіти, молоді та спорту виконавчого органу селищної ради, а саме, ухвалено рішення про створення комісії з питань готовності навчальних закладів Доманівської селищної ради до нового 2020/2021 навчального року, в завдання якої включено здійснення в термін з 19 серпня по 21 серпня 2020 року об’їзди закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, з метою аналізу стану їх готовності до початку нового навчального року.

Виконавчим комітетом відведено місця для розміщення матеріалів передвиборчої агітації на території селищної ради, рішення прийнято на виконання постанови Центральної виборчої комісії від 08.08.2020 № 163 «Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року».

За підсумками розгляду питань порядку денного серпневого засідання виконкому прийнято рішення виконавчого комітету з № 80 по № 91, які в установлені чинним законодавством терміни буде розміщено у формі відкритих даних на сторінці селищної ради у розділі «Офіційні документи».

Поза порядком денним розглянуто колективне звернення, яке надійшло під час засідання, щодо перенесення ринку з торгівлі живими тваринами на площу біля танцмайданчика, так як людям похилого віку, та тим які не мають транспорту дуже важко добиратись до існуючого. Звернення підписано 50 особами, жителями смт Доманівка. Після довгих дискусій члени виконавчого комітету надали рекомендації не задовольняти дане звернення з багатьох причин.

Так, згідно до Правил торгівлі на ринках реалізація живої худоби, птиці, кормів домашніх тварин проводиться на спеціалізованих ринках чи на спеціально-виділених рядах змішаних ринків з обов’язковим дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог. За неодноразовими зверненнями жителів вул. Первомайська та приписами Держпродспоживслужби для ринку з продажу живої худоби, птиці, та кормів виконавчим комітетом в червні місяці визначено земельну ділянку, розташовану за адресою: смт Доманівка, вул. Жовтнева, 1а, так як дана територія розташована не в житловому масиві та має тверде покриття. Спільними силами селищної ради та дирекцією КП Ринок смт Доманівка дану територію було підготовлено до санітарних стандартів, а саме, розчищено від порослі, вставлено туалет та надалі планується здійснити її огородження. Територію біля танцмайданчика не можливо буде використати для торгівлі в непогоду так як вона не відповідає вимогам, першочергово немає твердого покриття для здійснення торгівлі та відповідного під’їзду для транспортних засобів.

Головуюча на засіданні секретар ради Галина Шульгіна адресувала слова вдячності членам виконавчого комітету за високу громадську позицію у напрямку вирішення актуальних проблем та забезпечення суспільними благами населення нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь