A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

У Доманівській селищній раді презентовано пілотний проєкт всеукраїнського конкурсу «Поліцейський офіцер громади»

Дата: 14.08.2020 14:14
Кількість переглядів: 1994

Фото без описуМиколаївщина доєдналася до пілотного проєкту всеукраїнської конкурсу «Поліцейський офіцер громади», яка стартувала в Україні минулого року на Дніпропетровщині. Всього проєкт охоплює усі регіони держави, а це близько 29.7тисяч населених пунктів переважно у сільській місцевості, де мешкає 27 мільйонів громадян та реалізується Міністерством внутрішніх справ України за підтримки міжнародних організацій.

Презентація проєкту в Доманівській громаді відбулася 13 серпня за участю заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП Ігоря Гончаренка та старшого інспектора з особливих доручень Олександра Козловця.

«Ми пропонуємо суспільству новий рівень комунікації і поліцейського сервісу, так званий community policing. Мета проекту - тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтація на її потреби. Головне завдання поліцейського офіцера громади - орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями,  щоденно забезпечувати порядок на своїй території та своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень», - зазначив Ігор Гончаренко.

Фото без описуВідповідаючи на питання, представники поліції надали роз'яснення щодо етапів та строків реалізації проекту, повноваження поліцейських офіцерів громади, особливості планування їх роботи, а також порядок інформування мешканців громад про вжиті заходи із забезпечення правопорядку, тобто: держава надає в користування громаді новий поліцейський автомобіль укомплектований спеціальними засобами, здійснює відбір і навчання поліцейського та забезпечує його гідною заробітною платою від 14000 грн., а селищна рада в свою чергу облаштовує поліцейському службове приміщення (поліцейську станцію) та забезпечує обслуговування та функціонування службового спецавтомобіля. 

Найголовніше, що оцінка ефективності роботи поліцейського офіцера громади відбуватиметься на основі кількості та якості реалізації спільних проектів з громадою, превентивної діяльності та безпосередньо позитивним ставленням до нього жителів громади.

Один поліцейський офіцер громади розрахований на обслуговування 6000 жителів, тобто Доманівська селищна рада має перспективу залучити на сьогодні 2 правоохоронця, а в подальшому - 4, які охоплюватимуть  усю територію об’єднаної громади.

Відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади здійснюється як серед діючих поліцейських, так і серед громадськості, які мають 2 роки стажу роботи у поліції. Кандидатові потрібно подати анкету, пройти тестування, поліграф і співбесіду із залученням представників громади.

Тож, шановні жителі Доманівської селищної ради, на ваші неодноразові прохання щодо врахування громадської думки стосовно прийняття рішень, пропонуємо вам у публікації на офіційній сторінці фейсбук «Доманівська селищна рада» у коментарі відповісти "ТАК" чи "НІ". Чекаємо ваших аргументованих коментарів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь