Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відділ праці, соціального захисту населення та захисту прав дітей селищної ради повідомляє

Дата: 06.07.2020 16:31
Кількість переглядів: 1742

 

Фото без опису

Відділ  праці, соціального захисту населення та захисту прав дітей селищної ради повідомляє, що з 1 липня 2020 року зростають прожиткові мінімуми, відповідно, зростуть і соціальні допомоги.

Прожиткові мінімуми для основних соціальних і демографічних груп населення   з 1 липня 2020 року становитимуть:

– для дітей віком до 6 років – 1859 грн. (до 01.07.2020 р. – 1779 грн.);

– дітей віком від 6 до 18 років – 2318 грн. (2218 грн.);

– працездатних осіб – 2197 грн. (2102 грн.);

– осіб, які втратили працездатність – 1712 грн. (1638 грн.).

 

З  1 липня 2020 року вступає в дію Закон України № 646 від 2 червня 2020 року “Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб”.

Цим законом передбачено значне підвищення допомоги на дітей, що перебувають під опікою та піклуванням.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить  2,5 розміру прожиткового  мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю,над якими встановлено опіку чи піклування, - 3.5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку .

У разі якщо  на дитину(на дитину з інвалідністю) виплачуються призначенні у встановленому порядку пенсія,аліменти, стипендія, державна допомога(крім державної соціальної допомоги,що виплачується на дітей з інвалідністю відповідно до законодавства), розмір допомоги на дитину,над якою встановлено опіку  чи піклування,визначається як різниця між 2,5 розміру прожиткового мінімуму(для дитини з інвалідністю,над якою встановлено опіку чи піклування,-3.5 прожиткового мінімуму) для дитини відповідного віку та розміром  призначених пенсії,аліментів,стипендії,державної допомоги.

Допомога при народженні дитини

Державна допомога, яка виплачується при народженні дитини, залишається без змін і становить 41280 грн. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 грн.,решта суми допомоги  по 860 грн. – щомісяця впродовж 3 років.

Допомога на дітей одиноким матерям             

Для призначення ,виплати та припинення виплати допомоги на дітей одиноким матерям додатково застосовуються умови призначення,виплати та підстави для припинення виплати  державної соціальної допомоги  малозабезпеченим сім’ям у порядку ,встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

Допомога малозабезпеченим сім’ям

З метою сприяння  економічній самостійності малозабезпеченої сім’ї  непрацюючій працездатній особі з числа членів такої сім’ї,яка бажає провадити підприємницьку діяльність,у порядку,визначеному Кабінетом Міністрів України,державною службою зайнятості може надаватися одноразова безвідсоткова поворотна допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченій сім’ї за рахунок коштів державного бюджету.

Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченій сім’ї,її розмір та умови повернення визначаються Кабінетом Міністрів

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь