A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

До уваги роботодавців Доманівського району!

Дата: 19.03.2020 17:06
Кількість переглядів: 764

 

Компенсація єдиного внеску!


 Ви створили нове робоче місце і шукаєте кваліфікованого працівника?


 Зверніться до районної служби зайнятості!

 

У відповідності до статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення» постановою КМУ від 15.04.2013 року №347 затверджений «Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Дія Порядку не поширюється на бюджетні та неприбуткові установи.

Згідно законодавства, право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує на новостворені робочі місця на термін не менше двох років безробітних, які відносяться до соціально уразливих категорій:

- діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- особи звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

- молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу;

- особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше;

- особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

- один з батьків або особа, яка їх замінює, має на утриманні дитину (дітей) віком до 6-ти років; виховує без одного із подружжя дитину віком до 14 років або дитину інваліда; утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та інваліда 1 групи (незалежно від причини інвалідності);

- учасники бойових дій, зазначені у пунктах 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Право на компенсацію також має роботодавець, який є суб’єктом малого підприємництва (це ФО-П чи юридична особа з чисельністю працюючих до 50-ти чол.) та працевлаштовує зареєстрованих безробітних  на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на 2 роки за направленням служби зайнятості.

Пріоритетні види діяльності затверджені цим же Порядком №347 від 15.04.2013 року (більше 100 видів економічної діяльності).

Компенсація роботодавцю виплачується протягом одного року  з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.

Компенсація не виплачується у разі, коли роботодавець має заборгованість із сплати єдиного внеску та якщо проти нього порушено справу про банкрутство чи визнано у встановленому порядку банкрутом.

У разі звільнення працівника, за якого виплачується компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін  до закінчення 2-х річного строку – сума виплаченої компенсації повертається роботодавцем у повному обсязі до Фонду ЗДССВБ, або на місце звільненого працівника за направленням служби зайнятості працевлаштовується інший працівник із зазначених п.3 Порядку №347 категорій.

Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не лише створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників, виплачуючи їм легальну заробітну плату та забезпечувати соціальні гарантії.

Для отримання детальної інформації, звертайтесь до Доманівської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості, телефон (05152) 91044.

                              


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь