A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Новітній ЦНАП у Доманівській ОТГ – впевнений крок до нового життя.

Дата: 02.03.2020 15:50
Кількість переглядів: 1028

   Щоб наблизити послуги для мешканців громади, яка має чималу площу у 225 км кв, в Доманівській громаді ще в далекому 2016 році задумалися про створення ЦНАП, проте реальні процеси стартували з моменту, коли програмою «U-LEAD з Європою» оголошено конкурс в 2017 році в ІІІ раунди по впровадженню напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення. Завдяки участі у ІІ раунді з відбору учасників Доманівська селищна рада отримала підтримку у створенні та модернізації на території громади належного Центру надання адміністративних послуг

   Використовуючи всі переваги приміщень, розташованих на І поверсі адміністративної будівлі Доманівської селищної загальною площею 103,5 кв.м, вирішили саме тут розмістити Центр надання адміністративних послуг. 

Вже у червні 2019 року громада зайнялася реконструкцією даних приміщень та використала 382,2 тис. грн. коштів селищного бюджету під розміщення бек- та фронт- офісів ЦНАП, кімнати відпочинку, архіву, облаштування приміщення для належного обслуговування та із врахуванням потреб людей з обмеженими можливостями, так як це було однією із умов укладеного договору з громадою.  А також, проектом передбачено створення віддалених робочих місць з надання адміністративних послуг в селі Петропавлівка та в селі Царедарівка.

   Приміщення центрального офісу поділяється на відкриту та закриту частини. У відкритій частині здійснюється прийом, консультування, інформування та обслуговування суб’єктів звернення. Відкрита частина містить: сектор прийому; сектор інформування; сектор очікування і сектор обслуговування. 

  Для висловлення суб’єктами звернень зауважень і пропозицій щодо якості надання адміністративних послуг сектор інформування облаштовано відповідною скринькою. Для відвідувачів, які до ЦНАП приходять разом з дітьми планується облаштувати дитячий куток. 

  Закрита частина призначена виключно для опрацювання документів, пошти, надання консультацій з використанням телефонного зв’язку, а також збереження документів, справ, журналів обліку/реєстрації, розміщення архіву. Також обладнана кімната для приймання їжі та відпочинку персоналу. 

  Рішення «Про створення відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Доманівської селищної ради та затвердження Положення про відділ ЦНАП» та Регламент ЦНАП ухвалено Доманівською селищною радою ХХХІІІ сесією І скликання від 22 серпня 2019 року.

  У листопаді 2019 року рішенням виконавчого комітету затверджено інформаційні та технологічні карти на надання 92 адміністративних послуг, по наступним групам; реєстрація/зняття з реєстрації мешканців; нотаріальні послуги (віддалені робочі місця); реєстрація бізнесу; реєстрація нерухомості; питання місцевого значення.

  Загалом рішенням селищної ради №7 від 22 жовтня 2019 року XXXIVсесії І скликання затверджено перелік 258 адміністративних послуг, котрі будуть надаватись через ЦНАП. Частина цих послуг, в кількості 185, уже надається через ЦНАП, а для для отримання можливості надавати недостаючі адміністративні послуги, станом на 28.02.2020, між ЦНАП Доманівської селищної ради та суб’єктами надання адміністративних послуг підписано Меморандум про співробітництво у сфері надання адміністративних з питань земельних відносин. Вже направлено та ще готуються меморандуми про співробітництво у сфері пенсійного забезпечення, державної реєстрації актів цивільного стану, з питань реалізації державної міграційної політики, надання соціальних послуг, а також ще ряду інших напрямків.

  Згідно зі штатним розписом, у ЦНАП працює 6 осіб, начальник відділу (який виконує функції адміністратора), 2 державних реєстратора, 2 адміністратори та головний спеціаліст.

  На сьогодні, згідно до укладеної угоди, програмою «U-LEAD з Європою» кожне робоче місце для прийому суб’єктів звернення обладнано сучасними меблями, стільцями для відвідувача, дитячим пеленальним столиком, а в червні місяці за кошти міжнародної технічної допомоги планується встановити комп’ютерну техніку.

  Тож, гарне приміщення, щирий та кваліфікований персонал чекає на вас у нещодавно відкритому ЦНАП у Доманівській громаді, який має на меті обслуговувати не тільки мешканців громади а і мешканців всього Доманівського району.

                                   Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь