Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Онлайн-курс про децентралізацію

Дата: 31.10.2019 16:52
Кількість переглядів: 683

31 жовтня стартує новий онлайн-курс про децентралізацію

Безкоштовний онлайн-курс «Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку» стартує 31 жовтня. На чому акцентує увагу цей курс, чим він відрізняється від першого та для кого буде особливо корисним – під час презентації розповіли автор курсу, директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук та співзасновниця платформи освітніх курсів Prometheus Вікторія Примаченко.

Вікторія Примаченко зазначила, що перший курс «Децентралізація в Україні – теорія та практика» залучив до навчання більше 7500 людей. «Для такого тематичного курсу – це велика кількість людей. Курс непростий, дуже насичений. Він цінний, тож цю тему варто продовжувати», – зазначила співзасновниця платформи освітніх курсів Prometheus Вікторія Примаченко.

Новий курс є логічним продовженням спільної роботи, започаткованої ще два роки тому. У 2017 році Український кризовий медіа-центр ініціював створення навчального курсу про реформу місцевого самоврядування у рамках програми USAID DOBRE. «Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку» – це новий курс на тему організації місцевого самоврядування, який розповідає про поєднання теорії з практикою, реальні історії інноваційних рішень, що з’явились в різних територіальних громадах в процесі реформи.

У двох курсах подібна лише одна лекція – про перебіг децентралізації, головні досягнення. Далі автор подає простий і логічний алгоритм: що треба робити, пояснює, які органи сьогодні реалізують повноваження і які особливості їхньої діяльності в умовах децентралізованої України.

«Абсолютно нове у цьому курсі це те, що ми говоримо про ідентичність. Весь світ зараз зіткнувся із кризою ідентичності. У світі глобальної конкуренції виграє той, хто має свою ідентичність, яка вирізняє його серед інших і яка мобілізує спільноту. Ми показуємо, як у нових об’єднаних громадах знайти свою ідентичність», – каже Анатолій Ткачук.

За словами автора курсу, у лекціях він говорить про різні інструменти, які дала держава, та те, як використати ці інструменти та ресурси, щоб у громаді з’явився бізнес.

«Ми маємо зробити все, щоб розвивати місцевий бізнес. Ми говоримо про те, що треба бачити свою громаду не з підвалу, а з космосу – треба піднятися вище, подивитися на свою громаду, на себе, щоб побачити цілісну картину, яка стане основою нашого стратегічного планування. І як зробити це стратегічне планування логічним», – наголошує Анатолій Ткачук.

Курс розраховано на депутатів місцевих рад, працівників органів місцевого самоврядування, місцевих активістів, політично активних громадян, які планують на наступних виборах балотуватись у депутати місцевих рад, студентів, котрі хочуть працювати в органах місцевого самоврядування.

Посилання на курс (гіперпосилання у документі): 
https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+DC101+2019_T3/about?fbclid=IwAR2p1NBe6yzZgGVQ9qaPWUIlE8wyKNk0GBiD8PbhwkBAMyIuZMjAKlOuN60 

                                       Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь