A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Доманівська ОТГ разом із експерткою Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети" ознайомилися з результатами оцінювання прозорості бюджетного процесу громади

Дата: 11.10.2019 13:07
Кількість переглядів: 783

    У середу, 9 жовтня 2019 року у малій  сесійній залі Доманівської  селищної ради відбулася зустріч з експерткою Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети" Заворотченко Оленою та секретарем селищної ради, керуючою справами, начальником та головним спеціалістом фінансового відділу, де були презентовані результати оцінювання прозорості бюджетного процесу громади за 2018-2019 роки. Оцінювання проводилось вже вдруге, і якщо минулого року рівень прозорості місцевого бюджету дорівнював 20,35%, то за рік команда селищної ради зуміла вдвічі підвищити рівень прозорості бюджету  (рівень прозорості місцевого бюджету становить 45,91%)  завдяки оприлюдненню бюджетної інформації на офіційному сайті для дотримання вимог закону України «Про доступ до публічної інформації» та базового бюджетного законодавства.

    В другій частині зустрічі Олена зустрілася з учнями старших класів, щоб  провести  для них "бюджетний урок" в коворкінг центрі "ПораДій", який є центром збору молоді у громаді. Під час якого  розбирались, які податки зараховуються до місцевого бюджету, на які цілі вони витрачаються. Після цього, учні  об'єднались у 3 команди та пройшли бюджетний квест - подивились "А як там у сусідів?". Кожна команда отримала по три примірники БДГ сусідніх громад та список запитань на які треба було швидко та правильно відповісти. Відтак дізнались у якої з громад найбільший бюджет, у кого найбільше власних доходів, хто найбільше чи найменше виділяє грошей на освіту, скільки коштує громаді один учень/иця.

   Перевірка знань виявилась доволі успішною. Діти знають, що бюджет це кошти які складаються з податків та зборів і допомоги від держави(трансферти). Що ці кошти затверджують депутати на сесії, і більша частина їх витрачається на освіту.

   Після квесту присутнім було запропоновано подати пропозицію до бюджету громади на 2020 рік онлайн!

                    Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь