A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Партнерська взаємодія

Дата: 07.10.2019 08:34
Кількість переглядів: 760

На початку цього навчального року громадською організацією "Комфорт" при Доманівській ЗОШ №2" проведено опитування членів шкільної громади щодо покращення роботи навчального закладу, адже місія організації - комфортне життя для кожного мешканця Доманівської громади. Реалізуючи одну із пропозицій, у нашій школі було здійснено ініціативу «Партнерська взаємодія», яку присвятили Дню працівників освіти. Протягом дня уроки проводили не вчителі, а батьки. Які цікаві та незвичні уроки були за розкладом!

У 7-Б урок називався «Публічні виступи». Школярі отримали інформацію як подолати хвилювання, як утримувати увагу, як оволодіти технікою відповідей на запитання. Серед іншого, діти дізналися, чому урок триває саме 45 хвилин, хто такі інтелектуальні терористи і у чому полягає секрет успіху публічного виступу. Своїми знаннями ділилася Подорога О.В. Урок «Криптовалюта», який провів Трофименко А.А., також не залишив семикласників байдужими.

На 8 клас з метою професійної орієнтації чекала екскурсія у Доманівський маслосирзавод ТОВ Миколаївмолпром. Школярі побачили, як приймають молоко, перевіряють його якість, а згодом виготовляють масло, сир, кефір, йогурт. Не менш цікавою була зустріч у 14 Державній пожежно-рятувальній частині Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області. Інспектор Павловський М.М. ознайомив дітей з роботою диспетчера, провів у складське приміщення, де побачили школярі спецодяг та протигази, які використовуються під час ліквідації пожеж. Вразила спецтехніка, що застосовується при надзвичайних ситуаціях на воді, наповнення пожежної машини. Екскурсії організувала Гилко О.М.

На уроці «Основи здоровя» Багній А.Д. вчила третьокласників правилам догляду за одягом та взуттям. Прикмети осені перевіряли  другокласники на уроці  «Я досліджую світ», який підготувала Алєксандрова І.О. Психологічний тренінг, націлений на колективну роботу, провела мама шестикласниці Кулішова І.Г. Над розвитком ерудиції працювали учні 7-А класу. Загадки та ребуси підготувала Туполенко Н.В.

Учні 4-А, разом з Волошиною В.А., побували у ролі мандрівників під час мовної подорожі до Швеції. Показали свої знання та вміння складати твір-опис, одночасно дізнавшись про свято булочки з корицею, яке відзначають саме 4 жовтня. За свої старання отримали винагороду – смачну випічку.

Цікавими видалися і нібито звичні, проте особливі уроки. Урок української літератури провела Мельник Н.М.(5-Б кл.), математики – Марусенко В.О.(3 кл.), Футорна О.М.(2 кл.); фізичної культури – Русляк В.А.(5-А кл.), Кушнір  Д.С.(5-Б кл.), Максимішина Г.В. (2 кл.); історії – Коваленко А.П.(6-А кл.), образотворчого мистецтва Борсюкова О.О.(4-А кл.).

Захоплюючими були проведені майстер-класи. У 5-Б кл. Бєльченко О.І.  передавала свої вміння виготовляти букети з кленових листочків, а у 6-А класі, завдячуючи Гончаренко І.І., навчалися готувати овочевий і фруктовий салати. На уроці «Дизайн і технології», який підготувала Степаненко С.В. першокласники ознайомились із цікавими фактами про равликів, вчилися їх ліпити з пластиліну. Ще більш насиченим цей урок пройшов і у 3 класі. Учні  до всього ще й малювали равликів акварельними фарбами.

Це був гарний приклад партнерської  взаємодії між батьками та вчителями. Продовжуймо співпрацю  та пропонуймо нові ідеї для їх втілення  задля розвитку підростаючого покоління.

 

                                             Члени правління ГО «Комфорт»

при Доманівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2

Блідар Людмила та Волошина ВалентинаФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь