A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Доманівці-217 років

Дата: 16.09.2019 11:55
Кількість переглядів: 929

Доманівко, ти -- любов моя!

  14 вересня, погожого суботнього вечора, в Доманівці, на оновленому стадіоні імені 30-річчя Перемоги, відбулося велике свято з нагоди 217-ї річниці заснування нашого селища. Глядачами, а краще було би сказати учасниками його, стали сотні доманівців та гостей райцентру.

  Рідний край, рідна земля – це те місце, де ми народились і живемо, де живуть і жили наші батьки, діди і прадіди. Нелегкий шлях довелось їм пройти, щоби ми жили під мирним небом, в добрі і достатку, народжували і в любові виховували наших дітей.

  Сердечно і щиро  привітали присутніх, а також всіх тих, хто живе на нашій славній доманівській  землі, хто натхненно трудиться на ній, віддає часточку своєї душі заради кращого життя та примноження багатства рідного краю, з 217-ю річницею заснування Доманівки секретар  Доманівської селищної ради Галина Шульгіна та голова Доманівської районної державної адміністрації Євгеній  Осадчук. За вагомі досягнення в праці, активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток селища Доманівка, її економіки і культури та з нагоди свята ряд керівників підприємств, працівників освітньої галузі, громадських організацій були нагороджені грамотами Доманівської селищної ради. Нагороди отримали і представники учнівської молоді, відзначені за вагомий внесок у розвиток молодіжної політики, активну роботу по відродженню традицій рідного краю.     

  Серед нагороджених -- заступник директора приватного підприємства «Веселий Роздол», депутат Доманівської районної ради Наталія Парческу, колектив товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-Союз» - директор член виконавчого комітету  Доманівської селищної ради Валентина Полторан, директор комунального підприємства «Доманівське», депутат Доманівської районної ради Анатолій Ковбель, голова Доманівської районної організації ветеранів війни та праці  Раїса Осадчук, голова фермерського господарства «Альпи»  Микола Романик, виконавчий директор громадської організації «Фонд розвитку селища Доманівка» Світлана Матвєєва, педагог-організатор Доманівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Людмила Блідар, учень 11 класу Доманівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Дмитро Федоренко,  керівник гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності (МАН)» Доманівського Будинку дитячої творчості Лариса Пишна та вихованці гуртка Лілія Гуда, Артур Мусієнко, Владислав Керекесляр, вчитель української мови та літератури Доманівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Світлана Миронюк, народний духовий оркестр «Фестиваль», керівник Леонід Мостовенко.

  Кожне місто чи селище -- це ніби маленька держава, зі своїми традиціями, особливостями. І кожне має свої символи. У Доманівці вони також є. Це -- герб та прапор.  Про історію виникнення символіки Доманівки розповіла перший заступник голови Доманівської районної державної адміністрації Наталія Фалько, яка свого часу була одним із активних учасників її творення.

  Панна осінь  тихо ступила на наш поріг, заявляючи про свої права, як господиня, яка благословляє свій край на весілля, на нові родини, бо сім’я  -- святиня людського духу, благородних людських почуттів, кохання, вірності, піклування.

  На весільний рушник нещодавно стали Олена та Роман Гоменюки. Новій сім’ї  – подарунок та сердечні вітання й побажання миру, любові, добра.

  Людське життя  починається з народження. І коли в родині народжується дитина – це безумовно, що означає продовження роду та життя на землі в цілому, бо діти – це майбутнє нашої держави, її опора і надія. За рік наша доманівська родина поповнилася 22 маленькими мешканцями селища. На світ з’явилися 11 хлопчиків та 11 дівчаток.

  Велика та радісна  подія сталася  саме 14  вересня, у день проведення свята, в молодій родині Юлії та Романа Томичів, де народився хлопчик. На честь новонародженого прозвучала пісня «Мамо».

  Життя прожити -- не поле перейти. Вкотре ми згадуємо ці мудрі слова, сказані  народом.

Людське життя, як розмаїття кольорів, в ньому переплітаються барви світлі, радісні,  жваві, а також ті, які приносять смуток, розчарування, які ставлять перед нами якісь перешкоди, проблеми, які ми повинні здолати.

  Родини, про які далі піде мова, не тільки  змогли пройти усі життєві негаразди, а їх, судячи з віку, було чимало, але й дожити до такого прекрасного ювілею, як  золоте весілля. Із 50-річчям подружнього життя на святі сердечно привітали Петра Васильовича та Надію Дмитрівну Тітаренків, Леоніда Федоровича та Галину  Федорівну Дерев’янків, Леоніда Миколайовича та Людмилу Аврамівну Шапаренків. Ювілярам вручають подарунки від Доманівської селищної ради. А музичним вітанням для них стала пісня «Баяніст» у виконанні вокального ансамблю «Співограй» Олександродарського сільського Будинку культури.

  Після урочистої частини свята, виступів юних самодіяльних аматорів сцени, яких вдячні глядачі щоразу нагороджували бурхливими оплесками, свій творчий доробок продемонструвала доманівцям поп-артистка Miss Iris з міста Миколаєва.

  Завершальним акордом свята, яке його організаторам вдалося на славу, стали дискотека, народні гуляння, феєрверк.

В. ДМИТРЕНКО.

На фото: під час свята з нагоди відзначення 217-ї річниці заснування селища Доманівки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь