Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Запровадження карантину на території громади через спалах африканської чуми свиней

Дата: 03.07.2019 15:01
Кількість переглядів: 725

У селі Петропавлівка Доманівської селищної ради у приватному присадибному господарстві зафіксовано спалах африканської чуми.

Керуючись протокольним рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Доманівській райдержадміністрації від 02.07.2019 № 7 щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на африканську чуму свиней в с. Петропавлівка, Доманівського району сьогодні, 03 липня, було скликано виконавчий комітет, яким запроваджено карантин з 01.07.2019.

Рішенням виконавчого комітету визначено зону епізоотичного осередку навколо епізоотичного вогнища приватного присадибного господарства в межах 3-х кілометрової зони та зоною нагляду (спостереження) територію Доманівської селищної ради радіусом до 6 км від зовнішніх меж зони захисту, та передбачено заборону на:

  • ввезення на територію епізоотичного осередку та вивезення за його межі тварин усіх видів, у тому числі птиці, а також продуктів і сировини тваринного походження, яку можуть містити збудник АЧС;
  • торгівлю тваринами на території комунального підприємства Ринок смт Доманівка та в інших не встановлених для цього місцях (у господарствах, населених пунктах), проведення сільськогосподарських ярмарків, виставок (аукціонів) та громадських заходів, пов’язаних зі скупченням людей та тварин;
  • торгівлю продуктами тваринного походження з зони епізоотичного осередку та зони нагляду (спостереження) на території комунального підприємства Ринок смт Доманівка.

У випадку підозри на захворювання негайно повідомляти Первомайське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  за телефоном (05152) 9-11-86.

Африканська чума свиней – вiрусне захворювання свійських i диких свиней, яке перебігає гостро, підгостро, хронічно безсимптомно й характеризується лихоманкою, геморагічним діатезом, ціанозом шкіри, некродистрофічними змінами паренхіматозних органів і високою летальністю. Воно передається при прямому контакті хворих i здорових тварин, а також через продукти.

Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь