A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

V вокальний фестиваль-конкурс української пісні «З Україною в серці»

Дата: 24.05.2019 12:59
Кількість переглядів: 2700

                                                                                               Співуча моя Україно,

                                                                                                                  Хай буде щасливим твій шлях,

                                                                                                       Хай пісня твоя солов’їна

                                                                                                   Лунає, як нині, в віках.

 

17 травня цього року в смт.Доманівка відбувся V вокальний фестиваль-конкурс української пісні «З Україною в серці», на якому звучала  українська пісня. Така мелодійна, ніжна, чарівна. Пісня-матір-Берегиня, яка в усі часи охороняла нашу духовність. На мистецькому заході були присутні ті, кого об'єднала любов до пісні. Пісенні мелодії супроводжують нас усе життя, об'єднують любителів співу, гуртують однодумців. 

Уже пятий рік поспіль вокальний фестиваль-конкурс «З Україною в серці», що проводиться за ініціативи педагогів Доманівського Будинку дитячої творчості, збирає найяскравіші таланти Доманівщини та Врадіївщини. Фестиваль-конкурс ставить за мету популяризацію вокальної творчості серед дітей та молоді, відродження традицій, звичаїв та обрядів, народного мистецтва, виявлення та підтримку юних талантів, створення для дітей та підлітків можливості творчого спілкування. Вокальний фестиваль-конкурс «З Україною в серці» відбувся під патронатом депутата Доманівської районної ради Парческу Н.М. та за підтримки Доманівської селищної ради та Доманівської райдержадміністрації.

Розпочався фестиваль із позаконкурсного виступу вокального ансамблю «Гарний настрій», вихованців Доманівського Будинку дитячої творчості, учнів Доманівської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2, піснею «Країна» (керівник Миронюк Ж.А.).

Учасників вокального фестивалю-конкурсу привітала директор Доманівського Будинку дитячої творчості Дудко Н.К., яка зазначила, що особливість нинішнього вокального фестивалю-конкурсу – «вокальні змагання» конкурсантів в категорії «Родина». Адже родина - це найголовніша найвища цінність для кожної людини. Сподіваємося, - підкреслила організатор конкурсу, - що завдяки цьому родинні зв’язки між дітьми та дорослими стануть ще тіснішими. 

Цього року на доманівській сцені спробували свої сили 33 виконавці. Вокалісти та дуети на V вокальному фестивалі-конкурсі української пісні «З Україною в серці» змагалися у чотирьох категоріях: молодшій, середній, старшій вікових та в категорії «Родина».  

Перед виходом на сцену учасники не приховували хвилювання, але завдяки підтримці глядачів кожна дитина почувала себе зіркою.  

Співочі соловейки вразили всіх присутніх душевним виконанням народних пісень, збентежили проникливими ліричними композиціями, а також змусили задуматися над чуттєвими патріотичними піснями. У результаті вийшов неймовірний сплав Мелодії, Слова і Виконання, під час якого юні артисти показали усі свої таланти, вокальні навички та виконавську майстерність. Своєю мелодійністю, справжністю та чарівністю виступу вони захоплювали і дивували не лише присутніх глядачів, а й членів журі. Щороку якість виступів зростає. Тож обрати найкращих із кращих і визначити переможців було не просто.

Так, у молодшій віковій категорії третє місце розділили: дует у складі Аліни та Діани Лінди, учениць Доманівського НВК, Гараджій Ірина і Євчина Камелія, учениці Лідіївської ЗОШ І – ІІ ст. (керівник Служенко М.М.); друге місце вибороли учениці Доманівського НВК - Заєць Анастасія (керівник Служенко М.М.) та Гагаріна Олександра (керівник Пащенко Л.А.); переможцем стала Ковтонюк Маргарита, учениця Доманівської дитячої музичної школи (керівник Москаленко С.Л.).

У середній віковій категорії третє місце розділили - Корчинський Ярослав та Кречун Вікторія, учні Лідіївської ЗОШ І – ІІ ст. (керівник Служенко М.М.); друге місце посіли - Степчук Сергій, вихованець Доманівського Будинку дитячої творчості (керівник Миронюк Ж.А.) та Клос Єгор, учень Богданівської ЗОШ І – ІІІ ст. (керівник Кабанець В.М.); перемогу здобула Марусенко Дарина, вихованка Доманівського Будинку дитячої творчості (керівник Миронюк Ж.А.).

Найгостріша боротьба точилася у старшій віковій категорії:  третє місце розділили - Гагаріна Аліна, учениця Доманівського НВК (керівник Служенко М.М.) та Шинькарук Дарія, учениця Новоолександрівського НВК (керівник Нестер В.Г.); друге місце вибороли Клос Діана, ученицю Богданівської ЗОШ  І – ІІІ ст. (керівник Кабанець В.М.) та Єфімов Владислав, вихованець Врадіївського будинку дитячої творчості (керівник Гальченко І.Д.); перше місце здобула - Пригарина Алла, студентка Миколаївського коледжу культури та мистецтв.

У категорії «Родина» друге місце посів дует у складі Емми та Світлани Степаненко, а перемогу здобув – родинний дует у складі Анастасії Заєць та Тетяни Плєц.

Журі вокального фестивалю-конкурсу окремими преміями відзначило конкурсантів у номінаціях:

«Юне вокальне обдаровання» - Степаненко Емму, вихованку Доманівського Будинку дитячої творчості (керівник Миронюк Ж.А.); «За найкраще розкриття образу» - Степчука Сергія, вихованця Доманівського Будинку дитячої творчості (керівник Миронюк Ж.А.); «За оригінальний виступ на фестивалі-конкурсі» - Трофименко Даяну, ученицю Доманівської ЗОШ І – ІІІ ст. №2 (керівник Миронюк Ж.А.); «Відкриття року» - Кравчик Анастасію, вихованку Петропавлівського дошкільного навчального закладу (керівник Єрмоленко Н.В.); «За популяризацію творів патріотичної тематики» - Малиновську Вікторія, ученицю Новоолександрівського НВК (керівник Нестер В.Г.); «За популяризацію вокального мистецтва» - Чичильницьку Камілу, ученицю Доманівської ЗОШ  І – ІІІ ступенів №2 (керівник Миронюк Ж.А.); «За найкраще виконання народної пісні» - Пригарина Аллу, студентку Миколаївського коледжу культури та мистецтв.

Найголовнішу нагороду - Гран-прі V вокального фестивалю-конкурсу української пісні «З Україною в серці» завоювала Марусенко Олександра, студентка Миколаївського коледжу культури та мистецтв.

Всім учасникам фестивалю-конкурсу були вручені пам’ятні подарунки, а переможці були нагороджені – грамотами, дипломами і грошовими преміями, які надала заступник директора приватного підприємства «Веселий роздол» Н.М. Парческу.

Вокальний фестиваль-конкурс української пісні «З Україною в серці»  це не просто конкурс для дітей, це – окрилена українська душа та небайдужість дорослих, які хочуть допомогти творчим дітям розкрити свій талант, виховують у дітей шанобливе ставлення до загальнолюдських цінностей  та до української пісні. Безмежна вдячність людині доброї волі - Наталі Миколаївні Парческу, адже завдяки її допомозі відбулось проведення цього культурно-мистецького проекту для дітей та молоді. Долучилася до вокального свята і Доманівська селищна рада, яка відзначила пам’ятними подарунками керівників, що підготували учасників фестивалю-конкурсу. Завдяки підтримці багатьох людей із щирим серцем вокальний фестиваль-конкурс української пісні «З Україною в серці» відбувся на належному рівні. Свято пісні пройшло у натхненному настрої. Позитивна енергетика глядачів передавалася юним артистам та сприяла творчому піднесенню на сцені.

Вітаємо вас, наші талановиті зірочки! Бажаємо й надалі чимало творчих злетів, професійних здобутків, і нехай цей чудовий вокальний фестиваль-конкурс стане стартом для розвитку професійної творчості!

Співайте серцем, співайте душею, хай ваші голоси дзвінко лунають на славу нашого рідного Доманівського краю!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь