A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Святкування дня села Копані

Дата: 06.05.2019 16:53
Кількість переглядів: 1231

«Гріє душу село, моє рідне село»

Де можна почерпнуть любові?

Звичайно, в материнськім домі.

У рідній стороні, у рідного села

Візьмемо сили, щастя і добра…

Гарної літньої днини Копанівська родина святкувала День села.

День села – важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості.

І от зі сцени лунають перші слова пошани до людської праці, подяка за натруджені руки та бажання зробити своє село найкращим. Чарівна ведуча  Ірина Білан читає щемливі вірші про село та запрошує на сцену вокальний ансамбль «Водограй» з веселою піснею про село.

Зі словами привітання звернулася до односельчан в.о. старости

«Висловлюю слова глибокої вдячності усім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у розвиток та добробут. Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає у благоустрої, підтриманні порядку, розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, все наше село.

Бажаю вам всім перш за все миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням рідних і близьких. Божого вам благословення!», - промовила в.о.старости Жанна Шевченко

За традицією, вітали найстарших (Кудін Надія Федорівна) і наймолодших жителів (Захаришина Вероніка та Маланкевич Артемко), подружні пари, які  відсвяткували  срібне весілля  Михайлюк Анатолій Анатолійович та Алла Юріївна, 35 років – Білан Володимир Олександрович та Наталія Андріївна, 45 років – Проценко Анатолій Андрійович та Віра Дмитрівна, одержали паспорт громадянина України Антошел Анастасія, Мокринський Максим, Годін Василь, Сосновський Олександр. Всі отримали подарунки від селищної ради, які щиро вручала в.о.старости.

Свої музичні та співочі таланти дарували  присутнім учасники художньої самодіяльності Тетяна Проценко, Діана Кудін, Надія Маланкевич, Анастасія Антошел, вокальний ансамбль «Водограй»(Валентина Лєнчук, Ольга Кудін, Надія Білан, Світлана Погорєлова, Юлія Тоніца, Надія Крижанівська, Наталія Сосновська, Світлана Кудін), гумористичну сценку показали Максим Мокринський, Олександр Сосновський, Дмитро Кудін, танок виконали Тетяна Проценко, Діана Кудін, Тетяна Лєнчук. Наймолодші учасники Анна Проценко, Сніжана Антошел, Костянтин Білан радували глядачів своїми піснями.

Зі словами привітань до жителів села звернувся керуючий відділком ПП «Веселий Роздол» Ігор Макар, який зазначив, що День села – це свято яке єднає усіх жителів, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє, історія села, є часточкою історії Держави, яку творять люди та заслуга в цьому всіх, хто працює на підприємствах, будує, прибирає, готує, вчить та виховує дітей, щоденною працею заслуговує на глибоку повагу, кожен, хто хоче бачити наші села сильними та квітучими, а жителів щасливими та забезпеченими. Пообіцяв і в подальшому підтримувати та допомагати громаді у всіх хороших справах.

Привітати з цим чудовим святом жителів громади завітали спеціалісти селищної ради, начальник загального відділу Ірина Міхенько та начальник юридичного відділу Дмитро Савін,  котрий від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету Доманівської селищної ради побажав усім присутнім миру, злагоди, розвитку громаді та вручив організатору свята Ірині Білан перший внесок коштів на придбання костюмів для аматорів художньої самодіяльності.

Батути, ігри, конкурси, атракціони, гелеві кульки, солодка вата, сувенірна продукція та море інших забавлянок зі смаком та шиком було організовано для діток. А що може бути найкращою подякою для тих, хто це все зробив? Звісно, радість у світлих дитячих оченятах. І її було море.

Протягом всього дня працювала виїзна торгівля.

А завершилось свято традиційною козацькою кашею, юшкою, шашликом та іншими частуваннями, яку приготували для гостей Володимир Кудін та Анатолій Михайлюк, за що слід подякувати спонсорам директору ПП «Веселий Роздол» М.О.Молдованенко та в. о. старости Ж.М.Шевченко за фінансову підтримку.

Святом залишились задоволені усі, навіть затяті песимісти щиро дякували організаторам Дня села. Адже наше село не занепадає, воно щороку стає кращим, розквітає. День села у Копанях став гарною традицією, він збирає у дружнє коло всі  родини, відновлює і відроджує українські традиції.

Коли сонечко вже пішло на спочинок, в Копанях готувалися до дискотеки.

Свято вдалося! З легкою втомою селяни задоволенні та щасливі не поспішаючи йшли додому, аби завтра знову приступити до важкої щоденної праці. «Село живе допоки пісня лине», - запам’яталися слова однієї присутньої на святі бабусі.

І таки правда. Копані - живе село!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь