A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Великдень у закладі дошкільної освіти №2

Дата: 06.05.2019 14:53
Кількість переглядів: 873

В наш рідний край весна прийшла

Нам всім Великдень принесла

Горять свічки, блищать ікони

Земля в молитві до небес

Христос Воскрес

Христос Воскрес!!!

Великдень – це свято коли люди святкують воскресіння Ісуса Христа. На це свято печуть пасхи, фарбують та розписують яйця, вся родина збирається разом та вітають один одного. Так і в нашому садочку об’єдналась та веселилась велика та дружня родина  дітлахів.

3 травня в Доманівському ЗДО №2  панувала весела та піднесене атмосфера. Цього дня малята з радістю поспішали до дитсадочка, адже тут на них чекало довгождане свято – традиційне свято Великодня!

Діти усіх вікових груп нашого дитсадка, разом зі своїми педагогами, заздалегідь натхненно та ретельно готувалися до нього: знайомилися з традиціями українського народу щодо святкування Пасхи, вчилися розмальовувати писанки, виготовляти крашанки, вивчали вірші, пісеньки, приказки, відшліфовували свою майстерність в таночках.

«Христос Воскрес, усе радіє, сміється сонечко з небес. Прозора річечка леліє, Христос Воскрес, Христос Воскрес!»  - такими словами розпочалося казкове дійство світлої Пасхи. У великому, ошатному залі, діти розповідали вірші про весну, Пасху, Україну, співали пісні, гаївки, танцювали, водили хороводи, відгадували загадки. Також, не забули і про традиції нашого народу: малята розповідали про те, як готувалися та святкували  Великдень наші пращури. З величезним задоволенням діти грали в народні ігри «Подоляночка», «Битки», «Котись яєчко», «Вербич», вчились самостійно складати пасхальний кошик.

Розвага пройшла в урочистій атмосфері, діти були одягнені в українські вишиванки, особливого настрою надали пісні “Пасху радісно стрічаєм” та “Пасха знов до нас прийшла”.

Та найбільше запам’ятався та сподобався усім присутнім на святі особливий гість – архімадрид Антоній, який в кінці свята освятив паски та усіх дітей. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь