A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

До відома громадян!

Дата: 08.02.2019 15:27
Кількість переглядів: 950

На виконання п.6 ст.7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», п. 4 розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 21.05.2016 №197-р «Про перейменування об’єктів топоніміки та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків», листа Першого заступника голови облдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови облдержадміністрації від 26.12.2018 № 2416/25-05-29/6-18 та керуючись п.1 ч. «а» ст. 29, п.7 ч. «а» ст. 30, п.10 ч. «б»  ст. 32, ч.1 ст.52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчим комітетом Доманівської селищної ради винесено рішення щодо демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків розташованих на території Доманівської селищної ради.

Так, виконавчим комітетом Доманівської селищної ради від 31 січня 2019 року № 4 «Про демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків на території Доманівської селищної ради» винесено рішення демонтувати до 01.03.2019:

-пам’ятник партизанському загону громадянської війни Гуляницькому Т.М., розташований на перетині вулиць Свободи і О.Ливадара, смт Доманівка;

- пам’ятник Г.Котовському, розташований по вул. 58 стр.дивізії (біля адмінприміщення ТОВ Нива-Союз), смт Доманівка;

  • пам’ятник О.Щорсу, розташований по вул. Українських Січових Стрільців, 12 (біля адмнприміщення ПСП ім.Щорса), с. Царедарівка.

Вищевказані пам’ятники згідно до чинного законодавства є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму та підлягають демонтажу.

Розміщення пам’ятників на території громади містять ознаки злочину, передбаченого статтею 436-1 Кримінального кодексу України в частині дій з виготовлення, поширення, а також публічного використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь